Ucrainenii l-au primit cu onoare pe grănicerul ucrainean înapoi în patrie. Este vorba despre Roman, autorul renumitului slogan adresat navei rusești de război. Acesta a spus: „Русский военный корабль, иди на ***” (Nava rusească de război, du-te dracului!).

Roman a fost luat ostatic împreună cu colegii săi de pe Insula Șerpilor, care a fost ocupată de ruși chiar în prima zi de război. Roman s-a întors acasă, în urma unui schimb de prizonieri. Modul în care polițistul de frontieră le-a răspuns militarilor ruși care le cereau să se predea a devenit simbol al rezistenței ucrainene și unul din cele mai populare slogane.

„Am onoarea de a-l primi, pe legendarul nostru grănicer înapoi în patrie. Roman a participat la apărarea Insulei Șerpilor. Este autorul celebrului slogan adresat invadatorilor ruși. El, împreună cu camarazii săi au demonstrat întregii lumi puterea și fermitatea spiritului ucrainean, invincibilitatea acestuia”, a declarat Tabureți.

„Vreau să mulțumesc poporului ucrainean pentru sprijin. L-am simțit foarte mult. Ne-a inspirat pe noi. Vom învinge. Slavă Ucrainei”, a declarat Gribov.

Sursa: unian.net

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: