Este o mâncare ce se prepară foarte uşor, cu doar câteva ingrediente care au arome foarte intense. Cunoscutul bucătar şi realizator de emisiuni culinare, Jamie Oliver, recomandă această lasagna cu vinete şi cu multe roşii. Încearc-o şi tu şi bucură-te de gustul legumelor la cuptor.

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi
  • crenguţe de cimbru verde (frunzele alese)
  • 1 ardei iute uscat, mărunţit
  • 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 conserve (de 400 g) de roşii întregi
  • 1 strop de oţet balsamic
  • 1 legătură de busuioc proaspăt (frunzele alese şi tulpinile tocate)
  • 150 g brânză cheddar, dată prin răzătoare (înlocuiți cu brânză vegetală dacă țineți post)
  • 2 mâini de parmezan ras (înlocuiți cu brânză vegetală dacă țineți post)
  • 6-8 foi de lasagna

Preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Opăreşti vinetele întregi deasupra unui vas cu apă care fierbe la foc mic, 30 de minute, apoi scoţi pulpa vinetelor şi o toci cât mai mare. Rumeneşti treptat vinetele tocate într-o cratiţă încăpătoare, usturoiul, cimbrul şi ardeiul iute în ulei de măsline, aprximativ 10 minute.

Adaugi roşiile prunişoare de la conservă, le mărunţeşti cu o lingură de lemn, apoi adaugi un strop de oţet balsamic şi o parte din frunzele de busuioc. Laşi compoziţia să dea în clocot şi fierbi la foc mic aproximativ 10 minute, până când sosul a scăzut şi a devenit mai gros.

Întinzi un strat din sosul de vinete într-o tavă mare, dar nu foarte adâncă. Presari brânza cheddar rasă şi o mână de parmezan ras, apoi aşezi un strat de foi de lasagna. Repeţi cu restul ingredientelor, o dată sau de două ori, până când tava este plină. Termini cu un strat de parmezan ras, pui câteva frunze de busuioc şi stropeşti cu ulei de măsline. Dai tava la cuptorul încins şi laşi lasagna să se coacă 25-30 de minute, până când se rumeneşte frumos.

Sursa: Clickpoftăbună.ro

Vezi cum prepari salata savuroasă Macedonia (Video)