Mai mulți artiști și influenceri de la noi s-au mobilizat și îi îndeamnă pe cetățeni să meargă la vot. Printre aceștia se regăsesc dirijorul „Moldovan National Youth Orchestra”, Andriano Marian, care a lansat o campanie pe rețelele sociale și a fost susținut de mai mulți colegi de breaslă. Nata Albot a publicat un video în care i-a îndemnat pe moldoveni, adresându-se în special celor din diasporă, să facă tot posibilul pentru a ajunge la secția de votare, totodată explicându-le care sunt actele de care au nevoie aceștia și atenționându-i să fie precauți și să respecte măsurile de protecție anti-covid: „Ne vedem sănătoși la vot!”.

Nata Albot

„Chiar dacă nu vă pricepeți în politică, chiar dacă politica vi se pare murdară, chiar dacă nu există un candidat ideal! Este deosebit de important să manifestați voința voastră în aceste alegeri!”.

De asemenea, fondatoare KLumea a explicat care sunt actele de care aveți nevoie pentru a putea vota: pașaportul sau buletinul de identitate tot cu fișa de însoțire, sau de livretul de marinar – toate actele trebuie să fie valabile.

Diaspora.cec.md – aici găsiți tot ce vă interesează despre procedura de vot pe 1 noiembrie, în afara țării. #yeslavot”, a mai adăugat ea. În țările în care sunt impuse restricții de deplasare anti-covid, veți avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere în care să indicați că mergeți la secțiile deschise în respectivele țări.

Andriano Marian:

„Vin cu un îndemn către #tineri să își facă timp pe 1 noiembrie și să meargă la #vot. Eu chiar nu cred că suntem o generație #ei_lasă sau #mie_să-mi_fie_bine, dimpotrivă, cred cu tărie că suntem o generație progresistă și implicată social.
Și până la urmă e tare cool acest proces de a vota, e un sentiment aparte, e acel sentiment că tu contezi și ai un cuvânt de spus”

Printre cei care s-au alăturat inițiativei sunt:

Ana Cernicova:

„Îndemnăm tânăra generație să-și facă timp pe 1 Noiembrie pentru ca să-și exercite dreptul de a merge la #vot 🤍
Votul nostru contează!”

Lidia Isac:

„Pe 1 noiembrie eu votez! Tu ai împlinit deja 18 ani? Felicitări, o poți face și tu! Fii în trend – votează! Alege un președinte care te reprezintă!”

Stela Botez:

„Duminică, #1noiembrie, de votul tău contează cum vom trăi în continuare! Fii cetățean responsabil, mergi la vot! Mai ales dacă ești #tânăr 💛”

Stela Boțan:

„Stay cool and Vote! Îndemn toți tinerii să iasă la vot pe 1 noiembrie. E soarta şi viitorul tău!

Felicia Dunaf:

„O campanie frumoasă, un îndemn către toți tinerii! Nu stăm acasă, lăsăm jălea si mergem la vot!  noi suntem viitorul! Pe 1 noiembrie tu îți decizi soarta!”

Valeria Pașa:

„Mergeți pe data de 1 Noiembrie la votare! Noi, tinerii, facem diferența!”

Ludmila Danilceac:

„Noi putem schimba multe, chiar și viitorul țării, viitorul nostru!”
Sursa: Facebook / Instagram