Fiind în trend modul sănătos de viață, practic în toate restaurantele puteți solicita cafea cu lapte degresat sau lapte vegetal. Unii chiar oferă lapte de cocos sau migdale. Nu este o problemă să le găsiți în magazin, în cazul în care doriți să pregătiți ceva sănătos în condiții casnice. Dar nu toți cunosc prin ce se diferențiază toate tipurile de lapte vegetal.

Foto: glamour.ru

Lapte de cocos

Este extras din pulpa cocosului. Dar nu-l confundați cu apa de cocos. Laptele este obținut prin amestecarea pulpei tocate și a apei. Are o consistență groasă și vâscoasă. Conține grăsimi saturate, dar nu într-o cantitate mare: 100 ml conține 8% din norma zilnică. Este bogat în vitamina B12, care este responsabilă pentru funcția creierului. Un alt plus este conținutul redus de calorii. Într-un pahar, sunt doar 50 de calorii. Perfect pentru cei care au grijă de corp, dar adoră dulciurile: poate fi adăugat în deserturile dietetice, supe-creme și piureu de cartofi. În magazin, alegeți laptele de cocos în cutii de carton, nu în conservele metalice – de obicei este mai puțin gras.

Lapte de migdale

Are un gust accentuat de nuci, așa că este o plăcere să-l consumi fără aditivi. O cană cu lapte de migdale are doar 30 de calorii, deci este o alegere bună pentru cei care țin o dietă. Laptele de migdale conține mult calciu și până la 50% din valoarea zilnică a vitaminei E – un antioxidant care împiedică îmbătrânirea pielii. Este perfect pentru smoothie și, în același timp, crește valoarea proteică. Când cumpărați lapte, asigurați-vă că este fără zahăr – producătorii apelează adesea la acest truc pentru a îmbunătăți gustul, iar produsul își pierde proprietățile alimentare. Dar laptele de migdale este destul de ușor de realizat în condiții casnice.

Foto: GoVeggie

Lapte de soia

Cea mai populară alternativă pentru laptele de vaci și practic nu diferă la cantitatea de proteine ​​- conține doar cu 1 gram mai puțin. Se obține prin înmuierea boabelor de soia măcinate. Soia are un gust neutru și o textură bogată, astfel încât puteți găti, de exemplu, piureu de cartofi cu lapte de soia – acest lucru va reduce conținutul de calorii din farfurie. Singurul dezavantaj este că laptele de soia nu conține fibre.

Lapte de orez

Este realizat din orez brun și apă, astfel încât conține multe oligoelemente utile: fosfor, vitaminele A și B12. Datorită gustului său delicat, laptele de orez înlocuiește cu ușurință laptele obișnuit. Este numai bun pentru a face budincă sau soufflé. Desigur că este destul de bogat în calorii, dar puteți înlocui zahărul cu acest lapte în aproape orice rețetă.

Foto: Secretele Caloriilor

Lapte de ovăz

Laptele de ovăz este obținut din făină de ovăz sau boabe de ovăz, cu adaos de apă. Este bogat în proteine, fibre, vitamina B, calciu, fier, fosfor, este absorbit cu ușurință de organism și este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să slăbească (laptele de ovăz are un conținut redus de calorii).

Sursă: glamour.ru