Rețelele sociale ne-au invadat cu fotografii în trandafiri, petale și parfum care se transmite chiar prin Facebook sau Instagram! Așa numitul rai al trandafirilor în floare poate fi găsit în două localități, la distanța de aproximativ o oră de Chișinău. Este vorba de satul Misovca și comuna Gangura, ambele din raionul Ialoveni. 

Sursă: calatoriicugust.com

Dacă veniți în satul Misovca să admirați sau/și să faceți fotografii, atunci aveți posibilitatea să culegeți florile de trandafiri și să le luați gratis, despre acest fapt a scris Alina Matei în grupul de Facebook „Susținem afacerile locale din Moldova”: Dragi membri ai grupului, vă invităm la cules trandafiri direct de pe plantație în satul Misovca, raionul Ialoveni. Trandafirii culeși îi puteți lua gratis. Precizez că am discutat cu proprietarul și a dat acordul.

Accentuăm că indiferent de faptul că spațiul este deschis, trebuie respectate măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid-19.  Iar ca să nu provocăm pagube plantației de trandafiri, îndemnăm să nu intrați cu mașinile pe teren și să culegeți florile cu grijă, ca să nu distrugeți tufele.

Sursă: calatoriicugust.com

Cea de-a doua locație, comuna Gangura, oferă flori de trandafiri gratis doar pentru locuitorii comunei. Anunțul a fost făcut de către primarul comunei, Marcel Bobeica. Am discutat telefonic cu directorul companiei Esentex, care mi-a comunicat că petalele sunt gratis pentru locuitorii comunei Gangura. Mulțumim companiei pentru acest gest, dar vă rog frumos să nu distrugem plantele, nu rupeți trandafirii, admirați-i, a declarat Marcel Bobeica pe pagina sa de Facebook.

Dacă încă nu ați reușit să admirați lanuri cu trandafiri, vă îndemnăm să vă grăbiți, pentru că florile se scutură foarte rapid și este riscul să nu le mai prindeți.

Sursă: calatoriicugust.com

 

Distribuie articolul: