În luna iulie, prețurile la nivel global pentru produsele alimentare au înregistrat o scădere de 1,1% față de luna precedentă. Mai ieftine sunt cerealele, lactatele și zahărul, în timp ce prețurile pentru carne cresc a șasea lună consecutiv, arată studiile Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Conform indicelui FAO, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale pentru alimentele cel mai frecvent tranzacționate, prețurile la produsele alimentare au scăzut în luna iulie comparativ cu luna precedentă, însă sunt cu 2,3% mai mari comparativ cu iulie 2018.

În luna iulie cerealele s-au ieftinit cu 2,7%, iar lactatele cu 2,9%, acestea din urmă ieftinindu-se pentru a doua lună consecutiv. Datorită prognozei ridicate a producției trestiei de zahăr în India, nesemnificativ au scăzut prețurile la zahăr – cu 0,6%.

De cealaltă parte, carnea și uleiul de floarea soarelui s-au scumpit, înregistrând o diferență de aproape jumătate de procent față de luna iunie.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, cu sediul la Roma, al cărei scop principal este eliminarea foametei pe scară mondială și îmbunătățirea alimentației.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: