Femeile au fost preocupate mereu de aspectul lor și felul în care arată. Recent, o procedură foarte populară în rândul doamnelor și domnișoarelor este operația de reducere a labiilor. Astfel, unele femei au nevoie de proceduri de îmbunătățire a organelor genitale sau de întinerire pentru a fi mai împlinite cu ele însuși. În acest sens, cea mai frecventă intervenție pentru estetica genitală este labioplastia.

  Despre labioplastie

Labioplastia sau chirurgia vulvară este operația de micșorare a labiilor. Acestea sunt formate din labia minoră (zona interioară) și labia majoră (zona exterioară), iar intervențiile pot fi făcute uneia dintre aceste zone, dar cea mai frecventă intervenție este labia Când este necesară această procedură?

Dimensiunea și mărimea labiilor variază de la femeie la femeie, dar atunci când labiile sunt alungite sau prea mari, țesutul în exces poate provoca disconfort sau îngreuna activitatea sexuală și mișcarea, mai ales atunci când este dureroasă. Labiile prea mari pot fi neplăcute în hainele mai scurte sau mai strâmte sau pot îngreuna mersul pe bicicletă. De exemplu, unele femei se pot naște cu labii mari care cresc în dimensiune de-a lungul vieții, după naștere sau din motive hormonale.

Chiar dacă este perfect normal ca labiile să fie alungite sau să aibă multe pliuri, majoritatea femeilor nu sunt mulțumite de aspectul lor. În aceste cazuri, prin corectarea dimensiunii și formei, labioplastia este soluția potrivită pentru a obține labii cu aspect estetic, prin ajustarea mărimii și a formei conform preferințelor. În acest sens, intervenția poate fi făcută cu anestezie locală, completată cu sedare intravenoasă, dar și cu anestezie totală cu scopul de a crește gradul de confort al pacientei.

Cum se desfășoară această operație?

Pe parcursul întregii proceduri, pacienta este monitorizată de un medic anestezist. În acest sens, operația în sine se desfășoară astfel:

  • Operația labiilor mici – se face o incizie la joncțiunea pielii cu mucoasele labiilor, apoi se îndepărtează o anumită cantitate de piele, ținând cont că acestea sunt simetrice. Tot prin această procedură, excesul de piele de pe clitoris poate fi îndepărtat pentru a-l face mai bine expus în timpul actului sexual;
  • Operația labiilor mari – se realizează lipoaspirație în cazul în care labiile au un aspect proeminent, sau transfer de grăsime proprie pentru refacerea volumului pierdut din cauza scăderii în greutate sau a vârstei.

Îndată după intervenția chirurgicală, pot apărea umflături și vânătăi locale, dar pe măsură ce se vindecă, vor dispărea în jur de două săptămâni. Cu toate acestea, poate apărea și durerea postoperatorie, dar poate fi controlată cu medicamente, ceea ce este absolut normal.

Cât de rapid are loc recuperarea după operația de labioplastie?

În mod normal, acest proces este absolut individual și diferă de la pacientă la pacientă. Însă, e demonstrat faptul că recuperarea poate sa dureze de la o săptămână și până la câteva luni, astfel încât zona să fie complet vindecată. Tocmai de aceea, anume în această perioadă, igiena intimă este foarte importantă, ea previne apariția infecțiilor, mai ales că zona nu poate fi pansată.

De obicei, medicul estetician recomandă spălarea cu apă călduță și un săpun cu pH neutru sau gel pentru igiena intimă. De asemenea, este binevenită purtarea unei lenjerii intime lejere, pentru a permite vindecarea mai rapidă. Totodată, se impune repausul sexual până la șase săptămâni și evitarea exercițiilor fizice. Astfel că, în funcție de fiecare pacientă în parte, medicul va veni cu o serie de recomandări care au ca scop disconfortul minim și vindecarea fără alte probleme.

În acest sens, dacă îți dorești și tu să efectuezi o astfel de operație și eşti în căutarea unei clinici estetice în Chişinău, tot ce trebuie să faci este să te programezi la o consultație: +373 (22) 202373.

Distribuie articolul: