Cauți să pregătești un salam de biscuiți delicios? Iată o rețetă bogată în ciocolată, cu ingrediente banale, pe care garantat o vei adora. 

Ingrediente

  • 200 g de biscuiți
  • 100 g de unt
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 1 lingură de cafea instant
  • 200 g ciocolată
  • esență de vanilie
  • esență rom
  • 50 g alune/nuci/fistic

Mod de preparare 

1. Marunțește biscuiții bucățele (nu îi fărâmița de tot!), apoi combină-i cu alunele, nucile sau fisticul marunțite, după gust.
2. Separat, combină și topește untul cu zahărul, adaugă cafeaua instant și ciocolata ruptă bucățele mici.
3. Când ai obținut un amestec omogen, dă-l de pe foc și adaugă aromele.
4. Toarnă compoziția fierbinte peste biscuiți și nuci sau alune și încorporează rapid siropul de ciocolată.
5. Rastoarnă amestecul omogen pe o folie alimentară de plastic și strânge salamul de biscuiți rulou, strângând folia bine și rulând-o la capete cât mai tare, ca pe o bomboană.
6. Dă salamul de biscuiți la frigider pentru minim 2 ore înainte de a-l servi. Taie salamul de biscuiți felii de 0.5 cm, apoi le poți pudra cu zahaăr sau cu fulgi de cocos.

Truc util: Vrei un salam de biscuiți puțin mai crocant? Adaugă alunele, nucile sau migdalele tale preferate în compoziție și te bucuri și de o aromă aparte a desertului.

Sursa