Rory van Ulft, o fetiță de numai 7 ani din Canada, ridică greutăți cu care și bărbați în putere se spetesc. Fotografiile și clipurile ei au devenit virale pe rețelele de socializare.

Nu degeaba i se spune că este cea mai puternică fată din lume – deși are doar 1,21 metri înălțime, ea ridică greutăți inimaginabile pentru vârsta sa. Ca și cum nu era de ajuns, face și gimnastică, și este foarte talentată.

Micuța Rory este din Ottowa și s-a apucat de haltere imediat după ce a împlinit cinci ani, după ce a fost selectată într-o clasă de gimnastică. Ea a fost desemnată recent campioană națională a Statelor Unite la tineret, în categoriile sub 11 ani și sub 13 ani, devenind cea mai tânără campioană de tineret la haltere din istoria SUA. „Se poate spune negreșit că Rory este cea mai puternică fetiță din lume”, a spus tatăl ei, Cavan.

„Ținând cont de coeficienții ei, Rory nu este doar cea mai puternică fetiță din lume. Este și cel mai puternic copil din istorie, pe baza rezultatelor verificabile de la competiții”, a explicat tatăl. „Nu există nimeni mai puternic decât ea care să concureze”, spune el mândru.

Însă fetiței îi place mai mult gimnastica, pentru care se antrenează nouă ore pe săptămână, în comparație cu cele doar patru ore pe care le alocă în același interval ridicării greutăților, scrie LadBible. După ce a cucerit prima medalie la gimnastică, una de bronz la bârnă, într-un concurs local, Rory le-a spus părinților: „Prefer gimnastica în locul halterelor, pentru că la gimnastică nu trebuie să ridici nimic deasupra capului.”

Fetița poate ridica 32 de kilograme la stilul smuls (ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă) și poate ajunge până la 80 de kilograme la îndreptări (stilul Deadlift – ridicarea halterei de pe sol la nivelul șoldurilor, cu torsul perpendicular pe podea), scrie eva.ro

Distribuie articolul: