„Fericirea fiecărui părinte este zâmbetul, ochii sclipitori, curiozitatea şi sănătatea copilului său”, spune mamica ei. Gabriela Cernelea, la numai 7 ani împliniți, numără succesele de pe podiumuri și săli de concerte și înregistrări, dar nu uită și de cele școlare. De la 2 anișori, Gabi cântă și dansează în fața oglinzii, fiind o fire foarte artistică și expresivă. Pasiunea pentru ținutele fashion, părinții i-au încurajat-o prin cursuri de modeling, talentul de a cânta s-a valorificat deja în piese înregistrate, dar și în piese de teatru televizat. 

Micuța gabriela în cadrul unei prezentări de modă

Primele succese, la numai 4 ani

La vârsta de 4 anișori a început să facă lecții de canto și dans, fiind susținută de părinții ei, Denis și Natalia. Ulterior, mama Gabrielei i-a propus micuței și cursul de teatru, arta vorbirii, modeling și gimnastică. Imediat, succesele ei s-au făcut vizibile. Fetița a ocupat locul I la Concursul de dans sportiv organizat de „Moldova Dance Sport Association”, în categoria „Solo Disco under 7 years”, având atunci doar 4 ani și jumătate. De atunci n-a mai lăsat lecțiile de canto. A participat la diverse concerte organizate la Palatul Național „Nicolae Sulac” („Suflul iernii” 2016, 2017, 2018), Centrul cultural „Vatra”, Centrul de Cultura și Artă „Ginta Latină” – scena nu mai este pentru ea un motiv de emoții mari sau stres suplimentar.

Recent a lansat piesa „Îngerul meu”, alături de cea mai bună prietenă a ei

Actriță de povești

Din ce ne spun părinții fetiței, concluzionăm Gabriela e foarte pasionată de ceea ce face. La 5 ani micuța deja se filma în povești televizate (are vreo 6 la activ) și asta grație lecțiilor de teatru pe care le-a luat în cadrul teatrului „Antract”. Se pare că micuța are deja și roluri favorite, ce preferat fiind rolul principal (Gherda) în povestea „Crăiasa zăpezii”, care a strâns un număr record de vizualizări pe Youtube (8,7 mln). A încercat și prezentarea de concerte, bineînțeles fiind ghidată de profesioniști în domeniu.

Părinții, mai mândri ca oricând

Se pare că toată familia face echipă atunci când mica artistă are un eveniment. Tata Denis, mama Natalia și surioara mai mică Amelia o susțin în toate începuturile ei și se mândresc de realizarile frumoase care le-a obținut până acum.

Natalia Cernelea, mama Gabrielei

„Cursurile extrașcolare sunt o modalitate foarte bună de dezvoltare personală a copilului. Copilul trebuie să aibă platformă de manifestare şi dezvoltare a talentului şi aptitudinilor. Însă, e esenţial ca aceste cursuri să se potrivească copilului, dar nu părintelui. Ele au menirea de a-l ajuta să se descătuşeze, să se autodescopere, să se înţeleagă pe sine. De asemenea, e bine să construim vise împreună cu copii noştri. Însă, pe lângă vise, cel mai important lucru e să-i învăţăm pe copii să construiască planuri şi să muncească pentru realizarea acestora, ca în viitor să fie independenţi şi descurcăreţi”, ne spune Natalia Cernelea, mama Gabrielei.

Model cu acte în regulă

Nu avea nici 6 ani când a început cursul de modeling la Școala „IO Models School”. În cadrul acestei școli a participat la multiple ședințe foto și prezentări fashion a diferitor designeri autohtoni și internaționali. De la Festivalurile de modă naționale și până la Odessa Fashion Week sau Bucharest Fashion week 2018 și 2019, mica model Gabriela Cernelea are deja preferințe vestimentare, un stil al ei care se conturează și planuri extraordinare pentru ce urmează să mai facă.

Foto: Arhivă personală