Când e vorba de afaceri, nu există limite de vârstă. Contează ideea, perseverența și dorința de a munci. Pentru Daniela Moisei, căutarea succesului a început pe la 15 ani, atunci când a început să-și câștige primii bani din servicii de înfrumusețare. Acum, la 10 ani distanță, visul i-a prins contul într-un salon de frumusețe în orașul de baștină, Cantemir, iar dorințele cresc, odată cu perspectivele – „Elegance” trebuie să devină deviza oricărei femei.

De la idee – la realizare

„Ideea nu mi-a venit spontan, pentru că dorința de a-mi crea propriul salon a fost un vis încă din adolescență. Am înțeles că muncind mult, o să ajung departe – nu există altă cale. În al doilea an de facultate, visul meu s-a realizat, eu având atunci vârsta de 19 ani”, povestește tânăra antreprenoare.

„Totul a început la 15 ani, când mi-am cumpărat o lampă UV pentru manichiură cu gel, iar în timpul liber mă chinuiam și îmi dădeam toată străduința să experimentez pe propriile unghii.  Nu știam la început mai nimic, dar încet-încet, cu dibăcie și multă plăcere, inițial pentru mine, apoi s-a alăturat mama și prietenele mele –  primele modele – am înțeles că-mi reușește”, mai dezvăluie Daniela.

Primele încercări, la începutul carierei sale, au fost grele, pentru că nimeni nu se naște învățat. A fost nevoie de modelarea multor calități ca să poată deveni cât mai bună în acest domeniu: perseverență, spirit creativ, analiză, corectitudine, voință, și cât mai multă practică. Debutul în carieră nu are dreptul la gafe – crede tânăra. Daniela, are o poveste specială și este ferm convinsă că doar dacă îți dorești ceva cu adevărat, reușești. Viața a pus-o des la încercare și i-a demonstrat că totul este posibil, doar dacă depui în ce faci multă dragoste.

„Am pornit la drum în cariera beauty, știind exact ceea ce îmi doresc – un salon și un brand personal. Familia este pilonul meu de rezidență, cu care îmi croiesc frumos pașii în viață. Ei, văzându-mă atât de ambițioasă și atât de dornică de lucru, au depus tot efortul să mă ajute, să mă susțină. Grație sprijinului familiei, într-un final a apărut salonul „Elegance” în Cantemir, iar eu mi-am asumat și am luat totul în mâinile mele la vârsta de 19 ani”, ne mai spune Daniela Moisei.

Daniela este o persoană organizată, comunicativă, determinată, deși recunoaște că este o visătoare visuri. Sunt calități valoroase, pe care tânăra spune că le-a moștenit de la mama ei, Svetlana, care i-a spus: „cu cât tinzi să dezvolți mai mult calități de valoare, cu atât ajungi să ai succes în tot ceea ce ți-ai propus”.

Muncește din plăcere și nu vei munci nicio zi

„Atunci când îți dorești ceva, nimic nu este greu, eu pe acest principiu merg în viață! Niciodată nu am simțit presiune la locul de muncă. Dimpotrivă, mereu am găsit căi de soluționare cu clienții mei. În aproape 6 ani de lucru nu au existat neînțelegeri mari. Fiind o fire calmă, am încercat să rezolv totul cu chibzuință, la moment, în favoarea clientului. Avem deschidere maximă și comunicăm foarte mult cu clientele: discuții, consultare, poze, modele… până ajungem la un numitor comun, fie că  este vorba de unghii, machiaj sau chiar coafuri. Dacă să vorbim de proceduri cosmetologice, atunci vin eu cu propuneri argumentate. Mă bucură că am cliente fidele care ne pășesc pragul de când am deschis salonul, lunar sau periodic. Dacă eu sunt plecată, ele mă așteaptă, și pe această cale vreau să le mulțumesc – mă înțeleg mereu”, ne-a mai dezvăluit tânăra. 

Raționament sau „motorul inimii”?

Fiecare dintre noi își alege propria cale în viață. Cineva merge la întâmplare, înainte, și cineva stabilește în mod clar un obiectiv și cu siguranță îl va atinge. Principalul scop al Danielei Moisei este dezvoltarea personală, perfecționarea constantă, dezvoltarea de noi abilități, utile și care să-i aducă satisfacție. Ea tinde spre noi performanțe și crede cu certitudine că totul pornește de la raționament, iar mai apoi, pornești „motorul “ inimii.

„În timpul liber mă ocup de dezvoltarea mea personală, citesc cărți care îmi servesc drept un suport bun pentru creșterea mea spirituală, particip la diverse cursuri, seminare. Mă implic cu sufletul încă în câteva mici afaceri pe care le administrez împreună cu familia mea, iar asta ne unește și mai mult”, ne-a spus în final Daniela Moisei.

Și la final de interviu, am provocat-o pe Daniela să ofere un îndemn și câteva sfaturi tuturor fetelor care doresc să-și deschidă un Salon de Frumusețe:

 „Ambițiile și dorințele corect direcționate duc spre succes. Vă doresc să visați, să realizați și să munciți mult. Să nu vă fie frică să încercați, căci doar așa, veți obține ceea ce v-ați propus. Și eu am început totul cu timiditate, cu multe griji în spate, dar cu ajutorul familiei mele și al propriilor forțe, am reușit să-mi ating scopul. Luptați, aveți încredere în voi, fiți mereu pregătite de noi începuturi și faceți totul cu multă-multă dragoste”, a spus Daniela.

AUTOR: Marina Hajder, stagiară

Foto: Arhivă personală