Un grup de persoane a introdus în țară și a încercat să pună în circulație, ilegal, mai multe arme și muniții pe teritoriul capitalei. Planurile au fost însă date peste cap de oamenii legii. Recent, aceștia au ridicat de la o minoră, în vârstă de 16 ani, 14 arme de semnalizare și 800 de cartușe în timp ce aceasta încerca să le vândă.

Suspecții nu aveau acte de proveniență sau documente care ar permite vânzarea armelor. Totuși, aceștia și-au încercat norocul, plasând anunțuri pe diverse site-uri, scrie AGORA.md.

Armele și munițiile urmează să fie expuse unei examinări balistice pentru stabilirea categoriei și a tipului. „În continuare, sunt întreprinse măsuri pentru stabilirea modului de introducere în țară a armelor și a persoanelor implicate, cu atragerea la răspundere a făptașilor”, a menționat poliția într-un comunicat.

„Importul și comercializarea armelor și munițiilor, indiferent de categoria acestora, se realizează de către armurieri licențiați în domeniul dat, se procură obligatoriu doar din magazine specializate de arme, după care se pun la evidența organului de poliţie şi se deţin în baza permisului de armă. Pentru încălcarea prevederilor legale, făptașul este pasibil de răspundere penală sau contravențională”, au atenționat oamenii legii.