Dacă sunteți în căutarea unui antrenor „neastâmpărat și neîmpăcat cu sine însuși”, bine ați venit în lumea lui Iulian Godea. La numai 22 de ani, acest tânăr a reușit să devină motorul a sute de transformări fizice radicale. Totul a început de la sine, de la dragostea față de personajele mitologice și nesațul pentru a-și depăși limitele. Astăzi, Iulian este unul dintre cei mai tineri și râvniți antrenori ai Capitalei, iar alături de iubita sa, formează unul dintre cele mai admirate cupluri „fit” din țară. Am îndrăznit să îl descoasem povestea și trebuie să recunoaștem că gândurile lui ne-au lăsat fără cuvinte!

20398314_260848974418001_18845594940342272_n„Iulian Godea și sportul sunt două linii care merg suprapuse cu un vector orientat strict înainte. Nu pot spune că am stat vreodată să cugetez pentru ce am luat decizia de a mă dedica sportului, a fost mai degrabă o chemare instictivă care s-a dovedit a fi rațională. Faptul că acum arăt diferit în comparație cu anii precedenți nu înseamnă că atunci nu eram un atlet! Eram și atunci un sportiv și fără modestie pot afirma că eram unul de performanță, făcând parte dintr-o ramură a „lumii fiarelor” mai extremă, în care aspectul exterior nu se afla pe prim-plan și rămânea în urma capacităților fizice amplificate până la limite. Da, într-adevăr a fost un moment de cotitură în care am abandonat „extremismul” nu benevol, dar impus de modul jalnic de apreciere a sportivilor care reprezintă RM. Dar acesta a fost trecutul, pe care nu îl regret, pentru că în acea perioadă am acumulat o mulțime de cunoștințe și mi-am format un caracter „neastâmpărat și neîmpăcat cu sine însuși”, care nu mă lasă nici pentru un scurt timp fără activitate ținându-mă într-o continuă mișcare. În 2014, corpul meu a suferit cele mai radicale metamorfoze, pentru că am luat decizia să mă reprofilez într-un alt sport, unul mai estetic și pentru asta mi-am asumat o „jertfă” care a meritat, pentru că mi-a schimbat radical viața.

16406884_1363498140379546_8137511053363880853_n

20727957_1555647701164588_9198807362000041196_nPentru a atinge un scop, trebuie să parcurgi o cale lungă, să devii un călător al cărui bagaj să conțină doar lucruri necesare, să fii gata în orice moment să te debarasezi de orice element adițional care poate deveni o piedică pentru a face următorul pas. Eu am devenit un „călător” al cărui scop era sa ating perfecțiunea fizică. Elementele care erau de prisos și de care urma să mă debarasez erau aproximativ 25 kg în plus, alimentația haotică și incorectă. Nu am mers la sacrificii, mai degrabă am realizat că urmeză să refuz la lucruri prea „pământești și banale”. Mă refer aici la o alimentație din care nu am făcut niciodată un cult! Desigur, a urmat să revăd timpul pe care îl dedic distracțiilor.

Ziua mea începe acasă, alături de iubita mea, care mă ajută să îmi prepar mâncarea pe care o iau cu mine la serviciu deja al 3-lea an la rând, pentru că trebuie să știu exact ce mănânc! Întreaga zi o petrec la serviciu, dedicat oamenilor care doresc să-și tonifieze corpul. În timpul liber, sunt în lecturi, pentru a-mi aprofunda cunoștințele în domeniul bodybuilding-ului. La final de zi, sunt obsedat doar de un gând: să ajung cât se poate de repede acasă, lângă iubita mea, pentru că ea este sanctuarul unde îmi regăsesc liniștea.

В этом году мне удалось встретить много современных атлетов из мира бодибилдинга😎, но к сожалению я не имел возможности не с одним из них поговорить 😓, только сфотографироваться. На этой неделе мне довелось быть учеником представителя "Золотой Эры Бодибилдинга" и обладателем титула "Mister America 1984" , Rick Poston . Это выдающийся человек которому я благодарен🙏 за уделённое мне время. Было очень интересно узнать из нашей беседы между подходами и после тренировки, о его подготовках к соревнованиям , о его молодости и о компанией с которой он "проводил" время в тренажёрном зале, такие "простые ребята" как Frank Zane , Tom Platz 😅. После тренировки наша дискуссия взяла другой оборот, он начал говорить более философски , так как до сих пор он держался принципа что , тело должно быть святилище для души , так что "Тренируйте тело, берегите душу" . П.С. Кстати Рику скоро исполнятся 70 лет ❗️ #health #healthy #healthychoices #fitness #fitnessaddict #fitnessmodel #fitnessmotivation #fitnessjourney #fitnessfreak #instafitness #instagramanet #instatag #gym #gymlife #gymrat #фитнес #фитнесс #фитнесклуб #фитнесмодель # инстаграманет #инстатаг #спортзал #здоровье #здоровоепитание #здоровыйобразжизни #тренеровка #moldova #odessa #chisinau #moscow

A post shared by Iulian Godea (@iuliangodea) on

Mă simt onorat să-l consider prieten pe fiecare client în parte; da, anume prieten și nu client, pentru că sunt foarte apropiat de cei pe care îi antrenez. Cu fiecare dintre ei formez o conexiune spirituală, petru că avem aceleași scopuri și împărtășim aceleași concepte atâta timp cât suntem la sală. Sunt înconjurat de o mulțime de personalități, temperamente și caractere de fier, care luptă pentru rezultatele dorite, mai bine zis luptăm împreună și mergem umăr la umăr pentru atingerea perfecțiunii. Nu vă pot spune un număr exact al persoanelor care și-au atins scopul, dar faptul că numărul celor care apelează la ajutorul meu crește, vorbește de la sine.

De mic copil am fost atras de personaje ce aveau o forță extraordinară. Eram un fan înrăit a mitologiei grecești, avându-l ca idol pe Hercule, apoi obținând anumite cunoștințe biblice, mi-a atras atenția un alt personaj pe nume Samson. Aceste două personaje reprezentau pentru mine întruchiparea puterii și a rațiunii, astfel mi-am fixat obiectiv pe care trebuia să-l urmez. Am înțeles că pentru a-mi atinge scopul, este nevoie de antrenamente, dar nu pot spune că am avut un mentor sau idol. Eu cred că mai degrabă mentorul meu a fost regula după care mă conduc zilnic: „Să fiu azi mai bun decât ieri”.

6865_1063607053701991_5825713037986758683_n

Pentru mine, o femeie ideală este aceea care îmbină în sine flacăra și gheața, blândețea și duritatea, puterea și slăbiciunea, într-un cuvânt: FEMINITATEA! Feminitatea, în viziunea mea, este cuvântul totalizator prin care se reflectă inteligența, perseverența, marinimia și nu se oprește doar la portretul moral, dar și la cel fizic! Un corp bine lucrat dă dovadă de un spectru vast de calități. Femeia ideală este omul universal, persoana dezvoltată multilateral.

Sportul cred că a devenit factorul care a aprins prima scânteie între mine și iubita mea. Marina a fost o elevă care a apelat la serviciile mele pentru a o ajuta să își tonifieze corpul. În orele de antrenament, am văzut la ea acel element major de care am vorbit mai sus: feminitatea. A rezistat fiecare încercare fizică la care o supuneam și vedeam strictețea cu care respectă tot ce îi spuneam. Deja devenind un cuplu, am înțeles valoarea sportului în doi. Este minunat să fii alături de persoana care ți-a acceptat stilul de viață, conceptele din care ulterior a creat o dogmă și pentru sine.

19534585_1917858971801468_6084400286699356160_n

11880560_985168744879156_4744816637359237079_nPot afirma fără nici o mustrare de conștiință și lipsit de frica comentariilor ce vor urma din partea bărbaților, dar femeile sunt puternice. Actuala imagine arată clar: femeile sunt gata să meargă la sacrificii enorme, doar pentru a-și atinge scopul. Ele sunt niște luptătoare ascunse, posedă în continuare instincte de amazoane și le pun în aplicare atunci când vine vorba să obțină ce își doresc. Dacă ar trebui să aleg pe cine să clasez pe primul loc, având drept categorii femeile și bărbații, eu le-aș oferi aurul femeilor, căci conform statisticii pe care am facut-o, procentul de femei care fac o muncă asiduă este mai mare decât cel a bărbaților.

Un antrenor care lucrează cu femeile, trebuie în primul rând să fie flexibil, specificul feminin te impune să te conformezi diferitor caractere și temperamente, să fii un ascultător bun, dar care pe alocuri să preiei rolul de imitator, să pui în aplicare toate abilitățile oratorice pentru a putea concluziona cele auzite și a emite argumente rigide, care să devină un motiv de reflecție și motivație.

Rezultatele la care am ajuns nu le consider foarte importante, sunt mici în comparație cu gândurile care mă obsedează și aspirațiile macedoniene pe care le am. De ce macedoniene? Pentru că Alexandru cel Mare tindea mereu spre mai mult, era „flămând” și „însetat” de a obține totul și nu s-a oprit niciodată. La vârsta de 32 de ani, era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată, iar reieșind din asta, pot spune că vârsta nu este un criteriu care să determine perioada în care poți atinge orice scop. E vorba doar de perseverență, muncă asiduă, caracter și nu în ultimul rând obsesia care te cuprinde din interior și te face să tinzi, să muncești și să obții! Desigur, time managementul stă la baza oricărei reușite. Doar organizarea și programarea timpului pot genera o muncă eficientă și productivă, deci reprezintă un moment crucial pentru cunoașterea succesului.

18199131_1452587324803960_8606817577385095428_n

13244720_1069809273057375_379233751259497689_nÎn prezent, urmăresc un singur scop: popularizarea paginii mele de Instagram. Mai întâi e nevoie să adun un număr suficient de abonați, după care voi lansa proiecte în care voi implica elevii mei și la sigur voi putea organiza concursuri cu persoanele abonate. Grație platformei Instagram, voi începe să introduc antrenamente de diferit tip, ce pot servi drept exemplu, de asemenea voi da startul postărilor despre alimentație cu bucate delicioase și sănatoase și, desigur, rețetele acestora. Deci dați-mi follow pe @iuliangodea.

Vă mulțumesc pentru faptul că ați rămas pâna la finalul acestui articol-interviu. Tuturor doamnelor și domnișoarelor ce au ales deja sportul, le doresc succes, sunt sigur că veți ajunge la rezultatul mult dorit. Iar celor indeciși sau care au nevoie de ajutor, le spun că mă pot contacta pe Facebook sau Instagram, iar dacă vor lua decizia corectă, la sigur ne vom vedea la antrenanente! Aveți încredere în forțele proprii, sunteți mai puternice decât credeți, eu sunt sigur de asta!

16865002_1132877530156494_5960641280772417751_n

Foto: Arhiva personală, Instagram.com/iuliangodea, Life Fitness MD

Distribuie articolul: