Încă un motiv ca actorul Keanul Reevs să fie adorat de public. Presa străină scrie că starul a donat 70% din veniturile obținute pentru primul film „Matrix” unor organizații care fac cercetări asupra leucemiei. Se pare că actorul a fost foarte marcat după ce sora sa mai mică s-a luptat cu boala timp de zece ani.

Actorul, în vârstă de 57 de ani, a fost plătit cu 10 milioane de dolari pentru rolul din „Matrix” și a primit încă 35 de milioane de dolari după ce filmul a devenit un succes.

Potrivit Lad Bible, citat de Page Six, Keanu a donat 70% din veniturile obținute în urma primului film „Matrix”, lansat în 1999, unor organizații care fac cercetări asupra leucemiei. Suma donată a fost de 31,5 milioane de dolari.

Kim, sora mai mică a lui Keanu, se confrunta la acea vreme de opt ani cu leucemia, fiind diagnosticată în 1991. În 2001 boala ei a intrat în remisie și în prezent Kim este sănătoasă.

„Ea a fost întotdeauna alături de mine. Și eu voi fi întotdeauna alături de ea”, a spus Reeves despre sora lui mai mică, acum în vârstă de 55 de ani.

 Keanu Reevs a lansat și propria fundație caritabilă pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu cancerul.

„Am o fundație privată care funcționează de cinci sau șase ani și care susține câteva spitale pentru copii și studii în domeniul cancerului. Nu îmi place să-mi asociez numele cu ea, las fundația să-și facă treaba”, a declarat actorul.

De-a lungul carierei sale, actorul a făcut și alte donați generoase: 

Potrivit unui reportaj din 2001 al Wall Street Journal, starul a donat o parte importantă din veniturile obținute pentru al doilea și al treilea film „Matrix” echipelor care s-au ocupat de efecte speciale și costume.

În iunie 2020, Keanu a licitat o întâlnire de 15 minute cu el pe Zoom pentru a strânge fonduri destinate organizației caritabile Camp Rainbow Gold, care ajută copiii bolnavi de cancer. Iar în luna octombrie a anului trecut el le-a oferit celor patru cascadori și dubluri ale sale din „John Wick 4” ceasuri Rolex Submariner, care valorează aproximativ 9000 de dolari fiecare.

Distribuie articolul: