Katy Rain a fost lovită de inspirația din pandemie. Artista nu se relaxează, ba dimpotrivă, a lansat mai multe melodii și clipuri și chiar a încercat noi roluri. Recent, interpreta ne-a bucurat cu o melodie manifest: „Lele”. Știm foarte bine cât de frumos poate cânta Katy, dar nu știam că mai ascunde un talent, și anume, cel de regizor. Artista și-a regizat propriul videoclip și, zicem noi, nu a făcut-o rău de loc. „Lele” este un single și un videoclip despre o EA, puternică, frumoasă și stăpână pe soarta sa.

Despre cum este să fii în rol de regizor și ce înseamnă realizarea unui videoclip, ne-a povestit chiar Katy Rain:

Cum au fost filmările pentru videoclipul Lele. Povestește-ne ce se întâmplă în spatele camerelor?

„Pregătirile au durat aproximativ două săptămâni; prima filmare — o zi si o noapte, iar cea de-a doua — încă o zi. Pe lângă mesajul vopsit cu metafore, linie roșie si caracter, am simțit ca aici trebuie sa fie un dans în stil flamenco, plin de grație și putere, chiar dacă piesa este cu tentă de folclor.

Astfel am apelat la coregrafa Marta Madan pe care o admir enorm si am realizat împreuna cu discipolii ei dansul care redă exact starea piesei. Am adunat o echipa de oameni, 15 dintre ei fiind pe platou pe toată durata filmării, chiar și când se ducea o lupta cruntă cu țânțarii :)). Le sunt extrem de recunoscătoare pentru dedicație, rezistență și profesionalism.

„Cu mari emoții mi-am asumat și partea logistică, având grijă de orice detaliu, iar după filmări mi-am zis că nu voi mai fi niciodată atât în fața camerei, cât și în spatele ei, căci simțeam că am nevoie de o superputere să le fac pe toate la maxim. Dar cum se spune: „Niciodată nu zi niciodată”.

De partea tehnica s-au ocupat băieții de la Cojocaru Production și pentru asta le mulțumesc enorm, inclusiv ca m-au răbdat. Țin să le mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din aceasta poveste si cu siguranță o vom ține minte mult timp înainte. Tare aș scrie numele fiecărui participant, pentru că îmi sunt la fel de dragi, dar ar fi o listă lungă. Și știu că nu se vor supăra dacă voi menționa ca am avut onoarea ca unul dintre cei mai apreciați actori din țară – Sergiu Terente, să accepte participarea la filmări.”

Cât despre rolul de regizor, Katy ne-a spus că „regizor” e prea mult spus, a fost mai mult o curiozitate și o testare a limitelor sale. 

„Nu am făcut studii de specialitate, dar probabil m-au ajutat filmările precedente în care mă interesam de fiecare pas. Adică atunci când eram în fața camerei, oricum analizam ce se face în spate.

Mi-a fost extrem de dificil să fiu în rolul de regizor, dar nu imposibil. Și aveam emoții mari ca să se realizeze exact imaginile pe care le vedeam în minte.”

„Cred că și flexibilitatea mi-a fost de folos, atunci când am înțeles că nu toate se pot realiza într-un anume fel și trebuia de ajuns la compromisuri. Mi-a fost extrem de interesant să îmi observ care sunt limitele și mi-am dat seama nu pentru prima oară că ele sunt mai mult la noi în cap.”

Mai multe fotografii vezi în galeria foto:

Foto: Victoria Tihonova

Urmărește videoclipul „Lele”

Recent, artista a lansat și clipul „București-micul Paris”, iar ideea animației din clip îi aparține. 

„Ar fi prea mult să spun că am talent pentru animație. A fost doar o idee creativă și neordinară realizată ca într-un joc și experimentând.

Pentru că nu am experiență în editat, mi-a luat destul de mult timp realizarea clipului, dar fiind absorbită de aceasta activitate, nu simțeam trecerea lui. Am vrut doar să fie o animație haioasă care să ofere zâmbete”, ne-a mărturisit Katy.

Mult succes, Katy! (în tot ceea ce faci)

Distribuie articolul: