Katie Piper este o scriitoare engleză, activistă, prezentatoare de televiziune și model din Andover, Hampshire. În martie 2008, a fost atacată cu acid de către fostul ei iubit, David Lynch, împreună cu complicele său, Stefan Sylvestre, provocându-i probleme majore la față și chiar orbire la un ochi.

De 12 ani, medicii să-i restaureze pielea și să ajute la o bună funcționare a mușchilor faciali. Katie Piper a trecut prin sute de intervenții chirurgicale și estetice pentru a-și reîntoarce cât de cât expresiile feței. Totuși aceasta rămâne o fire pozitivă, ba mai mult, a fondat o organizație care îi ajută pe oamenii cu aceleași probleme să se recupereze și să se regăsească.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de K A T I E P I P E R (@katiepiper_) pe

„Să-ți dorești să arăți ca altcineva sau să ai meseria altcuiva sau doar existența altcuiva, este o pierdere a unei personalități întregi, complete. Este risipa unui suflet, este o pierdere a oportunităților pe care le-ai putea crea ca individ. Există o afirmație că „numai eu pot fi eu și aceasta este puterea mea”, spune Katie Piper.

Zilele trecute, femeia a dezvăluit că a urmat încă o operație la pleoapa ochiului nevăzător. Aceasta întâmpina dificultăți, întrucât pleoapa nu putea fi controlată și se închidea singură. Katie a explicat că pleoapa i-a fost înlocuită, aceasta fiind, de fapt, o grefă de piele: „Aveam dureri și infecții la ochiul nevăzător. (…) Am avut o procedură în care s-a îndepărtat niște piele de pe braț, s-a îndepărtat pleoapa veche și țesutul cicatricial și s-a constuit o pleoapă nouă din grefa de piele. S-a făcut o revizie a cicatricii pe grefa de pe pleoapa inferioară. Operația a fost cu succes, am doar un pic de durere”.

În pofida problemelor de sănătate cu care se confruntă, Katie Piper a demonstrat că tragedia nu i-a tăiat aripile, aceasta și-a construit o carieră de succes, a scris câteva cărți și este o filantropă activă.

Katie Piper s-a căsătorit în 2015 și are doi copii minunați, soțul fiindu-i mereu alături și acel umăr puternic pe care se poate baza oricând.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de K A T I E P I P E R (@katiepiper_) pe

Sursa foto: Instagram/KatiePiper