O decizie a lui Joe Biden a devenit istorică. Kamala Harris a devenit primul președinte – femeie din SUA, chiar dacă acest lucru a durat doar 85 de minute. 

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a stabilit un adevărat record în viaţa politică americană, devenind nu doar prima femeie preşedinte a Statelor Unite, ci şi prima femeie de culoare şi prima femeie cu origini sud-asiatice care a ajuns preşedintele Statelor Unite. Sigur totul a fost temporar printr-un artificiu legal, dar perfect real.

Preşedintele american Joe Biden şi-a transferat puterile prezidenţiale către vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, cât timp a fost sub anestezie pentru o colonoscopie. Aşa se face că vicepreşedintee Kamala Harris a deţinut puterea timp de 85 de minute, până când Joe Biden şi-a revenit de sub efectul anestezicului.

Preşedintele american şi-a reluat atribuţiile de şef de stat în aceeaşi zi, la ora locală 11.35 după ce s-a trezit de sub efectul anesteziei, chiar dacă a mai rămas puţin în spital pentru finalizarea controlului medical.

„Evaluarea sănătăţii mele a decurs foarte bine”, le-a declarat președintele jurnaliştilor, în timp ce părăsea spitalul.

Joe Biden, care împlineşte astăzi 79 de ani, acesta este cel mai vârstnic preşedinte american din istoria SUA aflat la primul mandat.

Distribuie articolul: