Vila Kadîrov – a fost subiectul unei investigații jurnalistice publicate de „Ukrainska Pravda”. Astfel, s-a aflat că liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, deține o vilă de lux în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Acesta trăiește în una dintre cele mai strălucitoare, la propriu, clădiri din Dubai. 

Potrivit realitatea.md,  proprietatea acestuia este situată pe celebra insulă sub formă de palmier, la numărul 21 și face parte din Zabeel Saray Royal Residences de cinci stele din Palm Jumeirah. Costul mediu de închiriere a vilelor în această zonă este de aproximativ trei  mii de dolari pe zi. Există și vile private în această zonă. Vile cu o dimensiune mult mai mică decât cea despre care se presupune că ar fi deținută de Kadîrov pot fi acum găsite spre vânzare pentru aproximativ 7 milioane de dolari.

Sursele publicației relatează că 3-4 angajați ai liderului cecen locuiesc permanent în vila de lux, iar Turko Daudov, reprezentantul lui Kadîrov în țările arabe și musulmane, are grija de proprietate. Vila lui Kadîrov este folosită și pentru întrevederi oficiale: de exemplu, ofițerul superior al unității SOBR Terek Zaur Taymaskhanov, deputatul Dumei de Stat, Adam Delimkhanov și oficiali de rang înalt din Emiratele Arabe Unite au publicat poze oficiale realizate în vila lui Kadîrov.

Jurnaliștii de investigație au mai observat că în 2021-2022, Kadîrov a zburat cu avionul privat Airbus ACJ319 în Emiratele Arabe Unite de cel puțin 14 ori, ultima dintre vizite a avut loc pe 26 februarie, la două zile de la izbucnirea războiului din Ucraina. Au fost publicate și imagini din avionul privat al lui Kadîrov. Designul aeronavei, în valoare de 80 de milioane de dolari.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: