Jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina a fost arestată. Cu câteva zile înainte l-a numit pe Putin „ucigaş”. Așadar, potrivit Digi24, vineri, Marina Ovsyannikova a publicat imagini pe Telegram în care apare purtând o pancartă lângă Kremlin în semn de protest față de uciderea copiilor ucraineni, numindu-l pe Putin „ucigaş”.

Așadar, jurnalistra cunoscută pentru curajul ei nu s-a oprit. Pentru prima dată Marina Ovsyannikova a devenit cunoscută atunci când a apărut în direct la televiziune  cu o pancartă criticând ofensiva Moscovei în Ucraina. Totuși, în aceste zile jurnalista a mai apărut odată cu o pancartă în mână pe stradă, iar după a fost arestată au anunţat surse din anturaj şi avocatul acesteia.

Nu a fost făcută nicio declaraţie oficială cu privire la motivele arestării ei, dar aceasta vine la câteva zile după ce Marina Ovsyannikova a manifestat lângă Kremlin, purtând o pancartă în semn de protest faţă de intervenţia militară în Ucraina şi Vladimir Putin.

„Marina a fost arestată. Nu există informaţii despre locul în care se află”, se arată într-un mesaj postat pe contul Telegram de anturajul jurnalistei.

Acest mesaj este însoţit de trei fotografii în care apare Marina Ovsyannikova, 44 de ani, fiind dusă spre o dubă albă de doi poliţişti după ce se pare că fusese oprită în timp ce mergea cu bicicleta.

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a confirmat agenţiei de presă Ria-Novosti arestarea, spunând că nu ştie unde a fost dusă clienta sa, scrie Agerpres. “Presupun că are legătură într-un fel sau altul cu actul său de protest”, a adăugat el.

Pentru asemenea declaraţii jurnalista riscă teoretic urmărirea penală pentru publicarea de “informaţii false” şi “denigrarea” armatei, acuzaţii pasibile de pedepse grele cu închisoarea.

Sursa: Digi24

Distribuie articolul: