Nu se aștepta că nașterea unui copil va schimba atât de multe lucruri în viața sa, însă acum nu își imaginează cum a trăit atâta timp fără Daria-Andreea. Jurnalista Margarita Răducan, prezentatoare EuroTV, ne-a dezvăluit într-un interviu ce emoții trăiește de când este mamă, ce valori îi educă fiicei sale și cum de cea mai sexy femeie din Moldova, a ajuns să le fie nașă de botez.

Nu se aștepta că nașterea unui copil va schimba atât de multe lucruri în viața sa, însă acum nu își imaginează cum a trăit atâta timp fără Daria-Andreea. Jurnalista Margarita Răducan, prezentatoare EuroTV, ne-a dezvăluit într-un interviu ce emoții trăiește de când este mamă, ce valori îi educă fiicei sale și cum de cea mai sexy femeie din Moldova, Natalia Colesnic, a ajuns să le fie nașă de botez.

Ce senzații trăiești de când ești mamă? Cum ți-a schimbat Daria viața?

Pentru o femeie, viața cu siguranță este împărțită în – până la naștrere și după nașterea primului copil. De când sunt mamă simt lucrurile în profunzime, știu că nimic în jur nu mă poate dezechilibra și cel mai important lucru este familia. De când sunt mamă înțeleg cu adevărat acele povețe sau obiecții făcute de mama mea. Am învățat să fiu răbdătoare, să depășesc cu ușurință  problemele, pentru că prioritară este grijă față de copilul meu.

margarita si fetita

Vitalie Sirbu Photography

Cât de greu sau ușor este?

Nu vreau să mint și să spun că e ușor să fii mamă. Recunosc e greu și acest rol necesită o mare responsabilitate. în Moldova mai devine greu de educat și crescut un copil pentru că avem multe lacune și nereguli în domeniile medicinei, farmaceuticii, instituțiilor de stat  care cu greu se modernizează. E ușor dacă ai un soț grijuliu și o mamă îți este alături mereu. Noi mai avem de muncit la capitolul siguranța oricărui pas sau a deciziilor luate în privința creșterii, educării, dezvoltării și sănătății copilului, pe care, de fapt, trebuie să ți-o ofere statul necondiționat. Grija față de bătrâni și copii este obligația unui stat care se respectă.

margarita si fetita

 

margarita si fetitaCe ții cel mai mult să o înveți?

Vreau să fie o persoană multilateral dezvoltată. Să știe să-și respecte părinții, să nu facă rău nimănui, să fie manierată,cultă și artistică!

Care sunt lucrurile primite de la mamă ta, pe care le educi și la ea?

Mama m-a învățat mereu să fiu corectă în toate, să prețuiesc ceea ce am și să muncesc mult pentru a persevera. Să port amintirea buneilor și strabuneilor, să fiu cumpătată și curajoasă să acționez mereu cu discernământ. Voi fi nespus de fericită dacă voi reuși și eu să ofer copilului meu un exemplu bun pentru a deveni OM. Îmi doresc ca Daria-Andreea să vadă și să reacționeze la situațiile din viață cu înțelepciune.

margarita si fetita

Ce viitor îți dorești pentru ea?

De multe ori mă gândesc să plec din Moldova, însă nu pot și nu e bine. Mama mea cu familia ei a fost deportată și a știut ce înseamnă pământ străin, începând viața de la zero de două ori. Acum e complicat să reziști uneori. Mai mult de două decenii de luptă,de muncă… și nu prea dau roadă. Totuși sunt optimistă și cred că dacă fiecare dintre noi vom face câte puțin pentru că să putem schimba realitățile dure, atunci cu siguranță vom trăi într-o țara unde copiii nostri să fie în siguranță, să nu întâmpine obstacole și să se bucure de susținerea statului. În situația ultimilor ani mi-aș mai dori să nu știe ce înseamnă durere și război.

margarita si fetita

Și mai am o dorință… una mai veche de-a mea.! Când eram mică vroiam mult să învăț să cânt la pian. Dacă Daria-Andreea va avea predispoziții față de muzică, neapărat va învață pianul.

Recent Daria a fost botezată, povestește-ne despre acest frumos eveniment din viața voatră de familie?

A fost o zi superbă! Daria-Andreea este o fire sociabilă și s-a simțit bine în preajma nașilor de botez. Taina sfântă a avut loc la Mănăstirea Curchi, unde mergeam deseori cu familia și am îndrăgit mult acel locaș sfânt. Prima petrecere a Dariei a fost deosebită, datorită localului în care am organizat totul, a bucatelor în stil italian, dar și a oamenilor car au fost alături de noi. Decorul a fost realizat în nuanțe roz, cu tematica „Mica prințesă a familiei”. Desigur  nu au lipsit dulciurile delicioase și tortul prințesei, și acestea nemaipomenit de gustoase. Nașii de botez au fost cei mai apropiați prieteni ai familiei.  Natalia Colesnic  încă din Israel mi-a spus că neapărat va fi nașă copilului meu. Am știut că bunul Dumnezeu va avea grijă de ea atunci și acum noi doar am întărit prietenia noastră prin legătura cu fiica mea. Pentru ea acest eveniment a fost unul special, iar noi îi mulțumim mult.

 Ai un mesaj pentru mămicile care citesc acest interviu?

Dragi mămici, după multe cărți din domeniu citite, după experiență de 10 luni cu fetița mea, știu multe, însă nu tptul. De o regulă sunt sigură: dăruiește copilului tău cât mai multă afecțiune și atenție! Nu va gândiți prea mult -țineți cât mai mult copilul în brațe, oferiți-i căldura mamei și ascultați intuiția de mamă – ea niciodată nu dă greș. Un copil trebuie crescut în deplină armonie! Alimentați cu laptele matern cât de mult puteți – acesta este sursa principală de sănătate. Puneți accent pe hrană ecologică și calitativă în diversificare. Nu credeți un medic mediocru, căutați acel pediatru care vă înțelege temerile, pentru că și aici trebuie să existe o chimie. Fiți răbdătoare și întotdeauna bine dispuse pentru că un copil simte când mamă lui este fericită!

Natalia Colesnic, nașa de botez a Dariei-Andreea, a declarat după eveniment:

colesnic nasa„Sunt foarte emoționată pentru că am participat la încreștinarea unui înger. Una dintre prietenele care a fost alături de mine în cele mai grele momente, Margarita, a adunat multă lume la un eveniment de familie important și memorabil. Draga mea, îți doresc din suflet să te bucuri de cel mai frumos rol… rolul de a fi mamă, de a oferi iubire necondiționată, de a oferi atenție, sfaturi și de a contribui la dezvoltarea comorii tale! Te admir și îți doresc să fii cea mai fericită mămică alături de copilașul tău!”

Foto: Sirbuphoto.com, Facebook.com/Natalia Colesnic