A vrut să spună adevărul, însă acum este învinovățită pentru „falsuri”. Potrivit BBC, un dosar penal a fost deschis împotriva fostei jurnaliste de la Pervîi Kanal, Marina Ovsianikova, pentru că ar fi răspândit „falsuri” despre armata rusă. Acesteia i-au fost înaintate deja acuzațiile. 

Potrivit avocatului său, Ovsianikova își petrece noaptea de 10-11 august într-un centru de detenție temporară din Moscova. Ea a fost interogată în calitate de acuzată. Deocamdată nu s-a comunicat ce măsură preventivă va fi solicitată în privința sa. 

De asemenea, conform sursei menționate, casa jurnalistei ar fi fost percheziționată, motivul fiind un protest organizat în fața Kremlinului, pe 15 iulie. Anterior, Ovsianikova fusese amendată de două ori în temeiul unui articol administrativ pentru „discreditarea” armatei ruse. 

Amintim că, jurnalista a devenit celebră după ce a organizat pe 14 martie o acțiune împotriva războiului, în cadrul unui buletin de știri transmis în direct pe Pervîi Kanal. Ulterior, ea a fost amendată cu 30 de mii de ruble pentru organizarea unui eveniment public neautorizat, iar apoi a părăsit țara, plecând să lucreze în Germania. 

La începutul lunii iulie, Ovsianikova s-a întors în Rusia, explicând că trebuia să participe la un proces privind custodia fiicei sale.

Sursa: BBC

Distribuie articolul: