Actriţele Vanessa Paradis şi Winona Ryder, foste iubite ale lui Johnny Depp, au susţinut în faţa Înaltei Curţi de la Londra că acuzaţiile aduse lui de fosta soţie, Amber Heard, şi de tabloidul The Sun sunt false şi nu reflectă persoana pe care ele o cunosc, scrie adevarul.ro

Depp, în vârstă de 57 de ani, a dat în judecată compania care deţine publicaţia The Sun pentru defăimare. Ziarul britanic a scris că actorul şi-a bătut soţia, iar Depp susţine că el a fost victima violenţei domestice în timpul relaţiei cu Heard. Ziarul susţine că povestea relatată este adevărată şi în faţa Curţii a fost declarat că Heard, în vârstă de 34 de ani, îl acuză pe fostul soţ că a atacat-o de cel puţin 14 ori, în perioada 2013 – 2016, după ce consuma alcool sau droguri.

În declaraţiile martorilor depuse şi analizate joi, două dintre fostele partenere ale lui Depp, Paradis şi Ryder, au spus că el nu a fost vreodată violent cu ele şi că a fost protector şi blând. Mai mult, Depp a depus dovezi noi pentru a-şi susţine declaraţia. Bodyguard-ul actorului a arătat Curţii fotografii cu faţa zgâriată şi roşie a actorului, după ce ar fi fost plesnit de Amber Heard, scrie Daily Mail.

Fotografiile au fost făcute cu telefonul în decembrie 2015. El a declarat, de asemenea, că a fost martor la agresiunile repetate ale soţiei lui Johhny Depp. Audiat ca martor, bodyguard-ul a mai spus că Amber Heard obişnuia să arunce cu tot felul de obiecte în soţul ei, atunci când avea crize nervoase, de la sticle, pahare şi alte obiecte pe care le găsea la îndemână.

Vanessa Paradis, cu care a avut o relaţie de 14 ani şi doi copii, a spus că acuzaţiile lui Heard nu arată deloc ca „adevăratul Johnny“ pe care ea îl ştia. „Am văzut că aceste declaraţii scandaloase au fost cu adevărat tulburătoare şi i-au afectat, de asemenea, cariera, pentru că, din păcate, oamenii au ajuns să creadă aceste false fapte“, se arată în declaraţia ei, potrivit news.ro.

Winona Ryder, care a fost logodită cu Depp la începutul anilor 1990, s-a declarat şocată şi nedumerită de acuzaţii. „Ideea că el este o persoană incredibil de violentă este cel mai îndepărtat lucru de Johnny pe care l-am cunoscut şi iubit. Nu vreau să numesc pe nimeni mincinos, dar din experienţa mea cu Johnny, este imposibil să cred că astfel de acuzaţii oribile sunt adevărate”, a spus Ryder. Johnny Depp avea un tatuaj „Winona Forever“, pe care l-a modificat în „Wino Forever“, după ce cuplul s-a despărţit. Avocatul The Sun, Sasha Wass, a spus judecătorului că primul incident violent între el şi Amber Heard a avut loc în 2013, când actriţa a râs de el legat de tatuaj, pentru că a început din nou să bea.

Paradis şi Ryder ar fi trebuit să declare personal în faţa Curţii, însă avocatul lui Depp, David Sherborne, a spus că mărturiile lor nu mai sunt necesare pentru că declaraţiile depuse nu au fost contestate. În faţa aceleiaşi Curţi, garda de corp a lui Depp, Sean Bett, a declarat că au fost mai multe ocazii când Heard i-a provocat leziuni vizibile angajatorului lui după ce l-a atacat.

Johnny Depp a depus deja mărturie în acest proces, început pe 7 iulie, iar Amber Heard este aşteptată în boxa martorilor săptămâna viitoare. Cei doi actori şi-au început relaţia în 2012, iar un an mai târziu Heard a spus că el a început să consume alcool şi droguri.

Divorţul lor a fost finalizat în ianuarie 2017, după mai multe luni în care ea l-a acuzat de violenţă domestică, iar starul a acuzat-o de şantaj financiar.