Jennifer Lopez și compania sa de producție cinematografică au fost chemate în instanță de femeie care a inspirat povestea filmului „Hustlers”. Un judecător din New York a tranșat disputa dintre cele două.

Samantha Barbash, o fostă dansatoare la bară care a ajuns la închisoare după ce și-a golit de bani foștii clienți, i-a folosit ca inspirație regizoarei Lorene Scafaria. Cineasta a pus în scenă povestea femeii în filmul Hustlers, cu Jennifer Lopez în rol principal.

Pelicula, care a generat încasări de aproape 158 de milioane de dolari, a stârnit atenția fostei dansatoare. Samantha Barbash i-a dat în judecată pe producătorii filmului pentru că au folosit aspecte din viața ei fără acordul său. În ianuarie 2020, femeia a cerut daune de 40 de milioane de dolari, iar la finele lunii mai, Jennifer Lopez și compania sa de producție cinematografică, Nuyorican Productions, au solicitat respingerea cauzei.

Un judecător federal din New York a respins pretențiile femeii și a închis dosarul, pe motiv că este neîntemeiat. Conform instanței, pârâții nu au încălcat nicio lege când au realizat acest film inspirat din fapte reale, relatate în presă în anul 2015.

Dansatoarea a explicat că a fost contactată de producătorii filmului înainte de începerea filmărilor, iar aceștia i-ar fi cerut detalii despre modul în care și-a păcălit foștii clienți. Totodată, spune Samantha, aceștia i-ar fi cerut acordul pentru folosirea poveștii sale, însă ea a refuzat.

Samantha Barbash susține că imaginea ei a fost grav afectată. Ea a arătat în instanță că filmul conține date eronate, cum ar fi scena în care Ramona Vega (personajul principal) creează substanțe ilegale în casa în care locuia cu copilul ei. Argumentele sale nu au fost luate în seamă de judecător.

sursa

Distribuie articolul: