Jennifer Aniston este și va fi un etalon de frumusețe pentru multe femei. Pe lângă faptul că are o siluetă superbă, vedeta ne-a cucerit mereu și cu podoaba sa capilară și tunsorile alese.

Bineînțeles, totul a început cu serialul Friends, tunsoarea ei bob devenind în scurt timp „tunsoarea Rachel”, și una dintre cele mai copiate din toate timpurile. În anii ’90, acea tunsoare era ceva nou și a fost creată de nimeni altul decât hairstylistul ei de lungă durata, Chris McMillan, care a ajutat-o pe Aniston să ajungă la acele layere care îi încadrau perfect chipul și îi puneau în valoare frumusețea într-un mod super modern.

De atunci, McMillan, alături de coloristul lui Aniston, Michael Canalé, au colaborat frumos pentru a obține blondul miere luminos pe care vedetă îl poartă și azi, cu mici modificări.

O baza mai închisă, apoi iluminată de șuvițe deschise

Așa descrie coloristul ei tehnica pe care a folosit-o pentru a obține culoarea ei semnătură. Blondul ei sărutat de soare pare simplu, însă există o mulțime de detalii de care haistylistul a ținut cont pentru a obține culoarea perfectă pentru ea. Aniston este în mod natural brunetă, iar el i-a respectat culoarea naturală în timp ce i-a deschis tot mai mult părul. „Am păstrat baza brunetă, însă de-a lungul timpului, puteți vedea că i-am deschis linia părului, lucru care îi pune în evidență ochii și tenul cald”, a explicat el.

Elimina reziduurile, apoi rehidrateaza-ți șuvițele

Datorită lui McMillan, Aniston ia foarte în serios spălarea părului. Expertul a sfătuit-o să samponeze de două ori și să clătească bine. O curățare dublă elimină toate acele reziduuri care încarcă părul și menține scalpul curat mai mult timp, spune McMillan. Apoi, expertul recomandă neapărat un balsam hrănitor, care rehidrateaza părul după o curățare temeinică.

„Eu nu cred în ideea că trebuie să aplicăm balsamul doar pe vârfuri. Atunci când îți hidratezi tenul, nu aplici crema doar pe linia maxilarului, nu? Și părul ar trebui îngrijitla fel de temeinic că pielea. Are nevoie de hidratare de la rădăcina până la vârfuri”, explică McMillan. El se asigura că uniformizează produsul pieptănând părul cu un pieptane cu dinți rari, apoi clătește din nou.

Apelează la tratamente regulate pentru par și scalp

În fiecare duminică, Aniston face un tratament de condiționare profundă. McMillan îi îndepărtează pielea moartă de pe scalp cu ajutorul unei tehnici de periere pe care o face în salonul lui sau aplică un scrub special pentru scalp. Acest lucru stimulează circulația sângelui în zona, ceea ce ajută la creșterea și regenerarea părului. Apoi aplică pe toată lungimea părului o masca regeneranta, care hrănește șuvițele în profunzime și previne despicarea vârfurilor.

Tăierea regulată a vârfurilor este esențială

„Frumusețea părului lui Jen se datorează în mare parte consecvenței. Ea își respectă ritualurile, ceea ce face că părul să rămână sănătos, bogat și lucios. Își tunde vârfurile la fiecare patru săptămâni, doar puțin, cât să ajute părul să se regenereze. Așa eliminăm deteriorarea cauzată de aparatele de coafat sau de factorii de mediu”, dezvăluie specialistul.

Sursa

Distribuie articolul: