Primăvara și schimbarea bruscă a temperaturilor ne provoacă pofte noi la capitolul gastronomie. Acum organismul vrea un desert mai ușor, fresh și dulce, toate calitățile fiind îndeplinite simultan. O astfel de rețetă am găsit și chiar am încercat-o, respectiv, o împart cu cei mai fideli cititori EA.md. 

Ingrediente

  • un litru de lapte
  • 100 g de zahăr
  • 3 linguri cu amidon
  • 2 linguri cu făină
  • 5 linguri cu cacao
  • 40 g de ciocolată
  • vanilie
  • un praf de sare
  • o linguriță cu unt
  • jeleu cu gust de zmeură sau căpșune

Mod de preparare

  1. Prepară jeleul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Pune laptele la fiert.
  3. Amestecă zahărul, amidonul, făina, cacao, vanilia și sarea. Adaugă toate ingredientele menționate la lapte și amestecă.
  4. După ce s-au integrat ingredientele uscate, începe să amesteci intensiv până masa nu începe să fiarbă.
  5. La final, adaugă ciocolata și untul. Amestecă până acestea se încorporează.
  6. Lasă pudding-ul să se răcească (dacă îl vei turna fierbinte peste jeleu, acesta se va deforma) și apoi decorează paharul cu jeleu. Servește desertul după ce se răcește.

P.S. Dacă pregătești orice rețetă preparată de #FeteleEA, te îndemn să postezi fotografiile pe rețelele sociale și să etichetezi Revista EA.