Ivanka Trump, fiică și consilierul președintelui american Donald Trump, a declarat că iudaismul ar una dintre cele mai numeroase trei religii din lume, scrie Huffington Post.

Tatăl și fiica, împreună cu alți membri ai familiei și ai administrației, s-au întâlnit cu liderii islamului, iudaismului și creștinismului în Arabia Saudită, Israel și Vatican luna trecută, în timpul unui turneu internațional.

„Să avem întrevederi cu liderii a trei cele mai mari religii din lume pe parcursul a patru zile, a fost profund semnificativ”, a declarat Ivanka Trump în timpul unei apariții luni la „Fox & Friends”.

Cu declarația sa, Trump, care s-a convertit la iudaism înainte de a se căsători în 2009 cu soțul ei, Jared Kushner, un evreu ortodox, practic i-a neglijat pe adepții mai multor religii majore.

Creștinismul și Islamul sunt într-adevăr două mari religii ale lumii, în total cu aproape 4 miliarde de credincioși luați împreună. Însă, cu aproximativ 14 milioane de adepți, iudaismul este cu mult mai puțin numeros ca hinduismul (peste 1 miliard de adepți), budismul (aproape 500 de milioane de adepți) și alte credințe, cum ar fi taoismul, shintoismul și sikhismul.

„A fost o experiență mai mult decât una specială”, a declarat Trump. „Pentru fiecare dintre aceste momente, este greu să găsesc cuvintele pentru a le descrie în mod adecvat”, spune fiica președintelui american pentru sursa citată.

Traducere: Radu Burdujan

Distribuie articolul: