Și ieri, imediat ce s-a aflat oficial de moartea lui Cătălin Caragea, fondatorul trupei, Iurie Bădicu, a menționat că este profund îndurerat și că a avut o săptămână foarte dificilă. „Doamne Sfinte, Iartă-ne. Te rog, iartă-ne.#Cătălin, băiat frumos și talentat… de ce el…?”, se întreba atunci impresarul și compozitorul. Astăzi, Iurie dezvăluie cu cât greu a creat trupa, cu ce eforturi a scos-o în ochii publicului și câtă reticență a întâmpinat la începuturile 7 Klase.

Trupa 7 Klase și Iurie Bădicu, după concertul lui Smiley la Chișinău, 2019

Iată dezvăluirea:

„Am o impresie și sper să fie greșită, că răul, întunericul, umblă cu mâna lui invizibilă și lovește crunt în sensibilitate, în punctul slab vrea să te demoralizeze, îți fură șansa. #Cu #cât #greu #am #creat această Trupă #7Klase, cu atâtea obstacole… Prin câte greutăți artistice, de promovare etc. Una e rezultatul văzut la TV, iar alta e munca de culise, de creație, de studio, de echipă. Foarte greu au acceptat-o „granzii comerciali”, dar au acceptat-o fiindcă plăcea la partea lumii cultă”, dezvăluie Bădicu.

Vezi și: Solistul trupei 7 Klase, Cătălin Caragea, a murit în această noapte

O alternativă la tot ce este nr.1 pe trending

„Credeam în fiecare zi în acest proiect și voiam o altfel de muzică, nu cea de mahala, nu atât de comercială, ci cu mesaj frumos, cu text, cu melodie plină ce transmite și ajunge la om până-n inima din ie. În acest sens, împreună cu DARA și câțiva colegi de breaslă am compus primele 5 piese ale trupei. Voiam să legăm trecutul muzical de calitate cu prospețimea tinereții, să-i dăm forța! Să oferim șansă muzicală pentru viitor. 7 Klase, dacă vreți, este o alternativă la tot ce este nr.1 pe trending, pe shaturi, pe youtuburi, etc. O să fiu sincer: nimeni (până la lansare) n-a crezut în succesul acestui proiect, aproape nimeni, dubiul nereușitei îl aveau și cei cu care lucram. Dar, în cca 2 ani am constatat că lumea, totuși îi dornică și simte lipsa acestui „gen muzical”.

Dar vine mâna rea și ruinează totul, zice veźi că te pot opri, nu face muzică de aceasta, fă de alta, care-mi place mie, răului, intunericului. Eu mai am puterea și experiența reinventării, ceilalți rămași acum în trans : #Victor, #Vlad, #Valentin și #Igor au nevoie de #gânduri #bune, #sănătoase. Au nevoie de puterea de a trece peste”, a dezvăluit fanilor trupei Iurie Bădicu.

Vezi și alte mesaje transmise de colegi și prieteni, după aflarea veștii că solistul 7 Klase s-a stins.