Ecaterina Antoci este mamă în concediu de îngrijire a copilului. Chiar dacă tot timpul este dedicat băiatului, femeia a găsit și ceva timp pentru o mică pasiune care, mai târziu, a devenit și o mică afacere. Acum, aceasta confecționează cu drag obiecte de decor pentru camera copilului, datorită căruia micii călători pășesc pentru prima dată într-o copilărie frumoasă. 

Despre primul decor și rezultate

„Primul meu decor a fost confecționat, desigur, pentru băiețelul meu. Îmi doream unul foarte mult, dar am zis să îl fac singură. Ulterior am realizat încă câteva pe care le-am dăruit celor apropiați. Desigur am primit multe laude și am decis să execut la comandă. Fiind o mămică în concediul de îngrijire a copilului care creează, am decis să încep proiectul MamiCreează. Îmi place să creez carusel pentru leagăn, decorațiuni personalizate și animăluțe pe care încerc să le fac într-o manieră cât mai drăgălașă pentru a crea acel sentiment de poveste în camera copilașului”, spune Ecaterina.

Sursă: Facebook

De ce trebuie să avem un astfel de decor?

„Cele mai solicitate lucrări rămân totuși cele cu care am început activitatea mea handmade, adică decorul personalizat pentru camera copilașului, fie că o persoană îl solicită pentru sine, fie îl face cadou. Nu știu dacă acestor decorațiuni le pot stabili o limită de vârstă, dar cele mai multe sunt solicitate, începând chiar de la nașterea copilului. Un astfel de decor este o amintire frumoasă, atât pentru copil, cât și pentru părinți, deoarece unele decorațiuni pot fi personalizate și cu datele de la naștere, ceea ce pe moment se ține minte, dar cu trecerea timpului se mai uită și aceste decorațiuni sunt o bună metodă de a păstra aceste date importante. Numele copilașului este ales de către părinți cu multă grijă, iar asemenea decor demonstrează cât de important este acesta pentru familia sa, plus copilașul va învăța mai repede cum să-și scrie numele”, a explicat artista.

Sursă: Facebook

Materiale, culori și nu doar

„Am atâtea materiale că nici nu știu care sunt mai importante. Deoarece decorațiunile mele sunt confecționate din fetru, totuși el rămâne un material de bază, plus vata siliconată, ața, lipici și altele. În dependență de înfrumuțesarea decorului. Pentru fiecare literă, animăluț folosesc șabloane pe care le desenez singură sau le iau de pe internet. Dar, desigur, modificarea lor este posibilă după cerința clientului, la fel este și cu aranjarea lor sau alegerea culorilor.  De multe ori părinții aleg culorile în dependență de cele care predomină în camera copilașului, iar animăluțele după zodie, anul nașterii sau pur și simplu cei care i-au atras cel mai mult”, mărturisește femeia.

Sursă: Arhiva personală

Așteptări și provocări

„Iubesc mult când am de confecționat ceva nou, chiar stau cu sufletul la gură până văd finalul. Cea mai grea provocare la moment a fost să confecționez cărți senzoriale. Am ales să confecționez astfel de decorațiuni și jucării pentru că îmi place foarte mult când văd acele emoții pozitive și atmosfera de gingășie pe care le creează, fiind atât de necesare în perioada copilăriei. Și cu atât mai mult mă bucur când știu că acea prima poveste am creat-o eu pentru copilaș”, a concluzionat Ecaterina.

Sursă: Arhiva personală