Te muți în altă locuință și nu știi cum va reacționa copilul tău? Dacă da, atunci ai dat click pe ce trebuie. În acest articol îți vom spune cum să ajuți copilul tău ca să se adapteze mult mai ușor la noul loc. 

Într-adevăr, mutarea locuinței poate să fie o mare provocare, atât pentru adulți, cât și pentru copii, indiferent de vârstă. Fie că ați ales să vă mutați în alt cartier, oraș sau în altă țară, schimbarea aceasta presupune că e necesar să împachetați toate lucrurile, să vă mutați fizic, să despachetați și să organizați lucrurile în noul spațiu.

Așadar, iată ce ar trebui să faci ca mutarea ta și în special a copilului tău să fie mult mai ușoară: 

Ia pauze, pentru refacerea resurselor

Știm din teorie că orice comportament este motivat de nevoi nesatisfăcute și că trăirile afective sunt influențate de satisfacerea sau nesatisfacerea nevoilor noastre de bază. Mutarea locuinței presupune un număr în creștere de necesități care se cer a fi satisfăcute, astfel că este prioritar să ne asigurăm un somn odihnitor și suficient, mese consistente, suficientă hidratare, momente de conectare și relaxare, pauze, plimbări, mișcare, ascultarea propriului corp. Pe lângă multe altele, mutările presupun și entuziasm, termene limită, haos, ingrediente perfecte pentru neglijarea sinelui. De aceea, luați pauze pentru reîncărcare. 

Vizitați împreună noul spațiu

Mergeți împreună în noul spațiu, dacă distanța vă permite sau folosiți poze pentru a le arăta mai multe detalii dacă noua locuință nu este ușor accesibilă.

Puteți face vizite scurte la noul spațiu: să faceți prezentări, să vă folosiți cu toții imaginația, să luați măsurători împreună, să stabiliți unde va fi bucătăria, care va fi camera fiecărui membru al familiei, unde este spațiul de joacă, ce parcuri sunt lângă locuință, care este noua grădiniță, școală sau liceu, după caz, care sunt mijloacele de transport și să vă încurajați și copiii să vină cu soluții și idei.

Implică și copiii în decorarea noului spațiu

 

Dacă este vorba de o locuință pe care o veți decora în totalitate, copiii se pot implica în alegerea culorilor, a tapetului sau a parchetului. Dacă veți lua aceeași mobilă pentru copii se pot implica în organizarea acesteia în noua cameră sau pot așeza lucrurile personale (haine, cărți, jocuri de societate, jucării) după bunul plac în cazul în care mobila este deja așezată. Faptul că se pot implica activ le va da un sentiment de control, siguranță și plăcere.

Tu ce ai mai adăuga în această listă?

Distribuie articolul: