Fiecare femeie își dorește să aibă un păr lung, mătăsos și plin de volum, însă acest lucru este destul de greu de obținuț, mai ales în sezonul rece când multe dintre noi ne confruntăm cu căderea masivă a părului. Frigul ne afectează podoaba capilarpă și are nevoie de un tratament mai deosebit. Nu trebuie să fugi la salon, poți încerca măștile naturale s-ar putea să fii surprinsă de rezultat. 

Mască de păr cu ou și lapte

Oul este unul dintre cele mai folosite alimente pentru măștile de păr. Acesta are o mulțime de proprietăți care ajută la sănătatea firului de păr, precum vitaminele A, B și D, dar și minerale precum fier, potasiu, calciu și magneziu. Pentru această mască de păr ai nevoie de un ou întreg, 100 ml de lapte, două linguri de ulei de măsline și sucul unei jumătăți de lămâie. Ingredientele se amestecă și se aplică pe scalp, dar și pe lungimea părului. Se poate folosi și la vârfuri. După ce ai aplicat masca, acoperă-ți părul cu un prosop sau cu o folie din plastic și las-o să acționeze aproximativ 20 minute. Când au trecut cele 20 de minute, poți să te speli pe păr cu șamponul tău obișnuit.

Mască de păr cu ulei de ricin

Uleiul de ricin este bine-cunoscut pentru proprietățile sale în ceea ce privește creșterea și rezistența de lungă durată a părului. De asemenea, uleiul de ricin are un efect antibacterian și antifugic care te va ajuta în curățarea scalpului de mătreață și calmarea iritațiilor.

Pentru această mască ai nevoie de două-trei linguri de ulei de ricin și două gălbenușuri de ou. Pune toate aceste ingriedente într-un bol și amestecă bine până când obții o pastă densă asemenătoare sosului de maioneză.

După ce combinația este gata, o vei aplica la nivelul rădăcinilor cu ajutorul unei pensule, masând în mod circular scalpul. Mai apoi o lași să-și facă efectul timp de 20 de minute iar la final, clatești bine resturile și samponezi.

Această rețetă de mască este favorabilă persoanelor care se confruntă cu pierderea excesivă a firelor de păr sau pentru pentru persoanele pentru care podoaba capilară nu este unul dintre cele mai semnificativ avantaj.

Sursa: kudika.ro

Distribuie articolul: