Cu siguranță te-ai lovit și tu de probleme cu podoaba capilară, iar căderea părului este una dintre problemle des întâlnite cu care se confruntă atât bărbații, cât și femeile. Dacă în mod normal nu ar trebui să ne speriem când pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi, pentru că așa este normal conform specialiștilor, în realitate căderea părului devine o adevărată problemă atunci când îți cade în exces în fiecare zi.

Iată care pot fi  cauzele și cum poți evita căderea părului. 

Folosește produsele de îngrijire adecvate.

În primul rând, primul pas și cel mai important pentru a avea un păr sănătos este să alegi produsele de îngrijire potrivite tipului tău de păr. Atât șamponul, cât și balsamul trebuie să fie dintr-o gamă de produse naturale, care să aibă în compoziție cât mai multe ingrediente naturale. În caz contrar, produsele de îngrijire care conțin substanțe chimice pot afecta scalpul și pot apărea probleme precum mătreață sau căderea părului. Tot pentru un plus de îngrijire, aplică ocazional măști hidratante. Părul are nevoie de o hidratare suplimentară deoarece trebuie să fie pregătit să facă față agresiunilor termice la care este supus, dar și să fie pregătit în fața schimbărilor de temperatură și a poluării. Măștile hidratante cu ingrediente naturale făcute în casă sunt alegerea ideală pentru un par sănătos.

Adoptă o dietă echilibrată.

Alimentația dezechilibrată îți poate afecta calitatea firului de păr. Pentru a te bucura de o podoabă capilară sănătoasa trebuie să incluzi în dieta zilnică alimente care sunt bogate în fier deoarece acesta este esențial pentru un păr rezistent. Consuma în mod regulat fasole, linte, semințe, dar și alimente care conțin aminoacizi esențiali precum spanac, ovăz și citrice deoarece ajută la regenerarea părului.

Evita stresul.

Atât stresul, cât și fluctuațiile în greutate și modificarea permanentă a dietei pot duce la deficiența vitaminelor și mineralelor esențiale din organism și astfel la căderea părului. De asemenea, stresul emoțional este un factor care poate provoca pierderea părului chiar și după ce momentul traumei a fost depășit.

Citește prospectul medicamentelor.

Multe medicamente au legătură directă cu căderea părului o dată ce tratamentul a fost întrerupt. În primul rând este important ca orice terapie cu medicamente să fie recomandată de către un medic specialist, dar și să verifici prospectul medicamentelor înainte de administrarea acestora.

Testează-ți funcțiile tiroidei.

Pierderea părului poate fi provocată și de dezechilibrele hormonale. Este recomandat să îți faci o analiză a valorii TSH-ului, hormonul de stimulare tiroidian și să vezi dacă într-adevăr există disfuncții ale tiroidei.

Găsești o serie de recomandări și sfaturi pentru regenerarea părului pe vichy.ro. Descoperi care sunt mecanismele de creștere și regenerare a părului, dar și cauzele căderii părului și metode de tratament.

Sursa: Cosmopolitan.ro 

Distribuie articolul: