Știai că Italia este de ani buni în top trei cele mai vizitate țări din lume? Mihaela, tânăra jurnalistă din echipa Ea.md, a ajuns în această vară să facă turism acolo. Iar în materialul ce urmează ne va spune care sunt cele opt locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi, dacă ajungi la Roma. 

Roma este un oraș bogat în istorie, totodată este și unul dintre cele mai faimoase destinații ale lumii. 

Roma este capitala Italiei, mulți oameni se adună aici în fiecare an pentru a face turul orașului. Turiștii istorici vinîn Roma pentru a descoperi taine. Fiecare parte a acestui oraș este interesantă în felul său. Arhitectura, muzeele, străzile și chiar… shopping-ul sunt doar câteva dintre lucrurile care fac acest oraș să iasă în evidență.

Roma este un oraș bine amenajat, cu multe atracții naturale. Unul dintre cele mai faimoase este „Piazza del Popolo” sau „Piața Poporului”. Aici vei găsi câteva repere importante, cum ar fi „Fontana delle Pene” („Fântâna durerilor”) și „Fontana di Trevi”.

Deși are o puternică amprentă renascentistă, prin clădiri și fântâni elegante, cele mai impresionante rămân totuși ruinile antice, care te vor impresiona chiar dacă le vizitezi de mai multe ori.

Clădirile, pietrele, structurile și monumentele de aici – toate impresioneză.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DICȚIE\ ȘTIRI – Mihaela Iorgu (@mihaela.iorgu)

Cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat din supranumitul „Oraș etern”

  • Colosseum (Colosseo) sau Amfiteatrul Flavian

Colosseum e amfiteatrul în care moartea și sângele stârneau entuziasmul. Atinge zidurile vechi de 2000 de ani și închide ochii, trecutul este sângeros și moartea se ascunde sub podeaua de lemn. În prezent, Colosseumul este una dintre cele mai vizitate locuri din lume.

Apropo, pentru amatorii de fotografii Colosseum este un loc bun.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DICȚIE\ ȘTIRI – Mihaela Iorgu (@mihaela.iorgu)

  • Forumul Roman (Foro Romano)

 

Forumul Roman este principala piață publică din Roma. Situat între colinele Capitolină și Palatină, forumul găzduia un mare număr de monumente și edificii publice, fiind centrul activităților politice, comerciale, religioase, festive, juridice și altele.

  • Panteonul (Pantheon)

Este cea mai bine conservată clădire romană și cea mai importantă clădire veche din lume cu acoperișul original intact. Deși identitatea arhitectului rămâne incertă, mulți o atribuie lui Apolodor din Damasc. Până în secolul al XX-lea, Panteonul a fost cea mai mare construcție din beton existentă în lume.

  • Fântâna Trevi (La Fontana di Trevi)

Fantana arteziana Trevi (Fontana di Trevi) este, în timpul zilei, unul dintre cele mai aglomerate locuri cu magazine turistice din Roma. Este considerată cea mai frumoasă fântână a Romei. Întrucât este locul de întălnire a trei străduțe (tre vie), fântână a fost numita Trevi. Fântână Trevi are 26 m înălțime și 49 m lățime. Este cea mai mare fântână realizata în stil baroc din Roma și una dintre cele mai cunoscute din lume.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DICȚIE\ ȘTIRI – Mihaela Iorgu (@mihaela.iorgu)

  • Vatican – Basilica San Pietro și Museul Vaticanului

Muzeul Vaticanului, sau Musei Vaticani în italiană, găzduiește o colecție impresionantă de opere de artă adunate de Papi în ultimii 500 de ani. Aici vei găsi exponate din Egiptul antic, civilizația etruscă, Roma antică și Grecia antică, dar și lucrări ale artiștilor renascentiști, cum ar fi Rafael, sau chiar moderni, de exemplu: Picasso sau Van Gogh.

 

  • Castel Sant’Angelo

E o clădire împunatoare de pe malul drept al Tibrului și are o istorie tulburantă.

Castelul Sant’Angelo este o clădire circulară înaltă de 20 de metri, care se află în Parco Adriano din Roma, unde este și ridicată o statuie a Împăratului Hadrian. Acesta este mai mult decât un castel, este un mausoleu, o fortăreață, iar cândva a fost ascunzătoare. Roma are într-adevăr multe obiective istorice, dar castelul de lângă Piazza San Pietro, aflat chiar pe malul drept al Tibrului, comprimă într-o singură construcție transformarea orașului de-a lungul timpului.

  • Piața Navona (Piazza Navona) din Roma

 

Situată la scurtă distanţă de Muzeele Capitoline (la circa 200 de metri nord est de acestea), Piazza Navona este cel mai bine cunoscută ca reprezentând unul dintre cele mai impecabile exemple de complexuri arhitecturale în stil baroc din Roma. Această piaţă publică a fost construită deasupra Stadionului lui Domiţian, care acum nu mai există, urmând cu fidelitate conturul acestuia

 

  • Piazza di Spagna și Treptele Spaniole

 

Piazza di Spagna este unul dintre cele mai populare locuri din Roma, și, în același timp, un loc foarte plăcut ochiului. Combinația dintre niște scări monumentale (celebrele trepte spaniole) cu un obelisc și cu o biserică atrage o mulțime de fotografi, și turiști în aceasta piață. În Piață Spaniei se găsește o biserica franceza (Trinita dei Monti) în vârful unui deal unde se poate ajunge urcând pe o scara foarte lungă, cunoscută sub numele de Scalinata della Trinita dei Monti sau Treptele Spaniole.

Despre străzile din Roma

 

Străzile înguste și liniștite din Roma sunt potrivite pentru orice: pentru o cafea dupa-amiază sau pentru o plimbare de seară, fie ea cu sufletul-pereche sau prietenele tale. Totuși, trebuie să fim pregătiți de aglomerația făcută de turiști. De la început poate fi enervantă, dar peste un timp, pae chiar interesantă. Totodată, străzile din Roma pot fi și un loc perfect pentru cumpărături. Găsim buticuri de modă grandioase, galerii de artă, studiouri, magazine locale și restaurante.

Popasul perfect este o pizzerie. Iar alegerea unei bucăți anume este chiar mai dificilă.

 

Roma este o „obligatorie” pentru oricine este interesat de istoria europeană sau artă. Numeroasele sale atracții naturale îl fac un loc ideal pentru picnicuri sau camping. Pasionaților de istorie le plăcea să vadă un loc atât de faimos, precum și să probeze viața rurală de la periferia Romei. Indiferent dacă plănuiești o călătorie scurtă sau lungă aici, Roma te uimi!

Orașul Etern este o alegere ideală pentru o călătorie de una sau două săptămâni. Unii poate s-ar întreba: De ce atât de mult? Pentru că doar câteva zile nu-ți ajung pentru a descoperi acest oraș. 

Spune-ne și tu: dacă deja ai vizitat Roma, ce loc turistic ți-a plăcut cel mai mult?

Distribuie articolul: