Când nu știi ce să mai gătești, încearcă rețeta de paste aglio, olio e peperoncino (usturoi, ulei și ardei iute). Pastele vor ieși picante și aromate, așa că, recomandăm să le serviți alături de o băutură dulce.

Ingrediente:

  • 200 gr paste lungi (spaghetti, fettuccine, tagliatelle)
  • 4-5 linguri ulei măsline extravirgin,
  • 4 căței de usturoi,
  • 1 linguriță cu vârf ardei iuți măcinați sau tăiați felii,
  • 5 fire pătrunjel,
  • 4-5 frunze busuioc,
  • sare.

Preparare: 

Se fierb pastele în multă apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt aproape gata pastele se încălzește ușor uleiul într-o tigaie largă. Se adaugă usturoiul tăiat felii și se lasă doar până încep să miroasă plăcut. Nu-i lăsați să se prăjească sau să-și schimbe culoarea, țineți focul la mic, doar să se infuzeze uleiul cu aroma lor.

Adăugați jumătate din ardeiul iute măcinat și amestecați timp de 15 secunde.

Adăugați pastele scurse și verdețurile tocate fin și amestecați totul la foc mai mare de data asta până pastele încep să sfârâie și sunt acoperite de ulei. Gustați de sare și de picant. În funcție de toleranța voastră la picant și la cât de picantă v-a ieșit conservă de ardei iuți mai adăugați pasta și amestecați. Pentru noi 1 linguriță cu vârf este suficientă la aceste cantități. Serviți imediat.

Sursa: e-retete.ro

Vezi și: Lasagna cu somon! Rețeta delicioasă, dar simplă care te va cuceri din prima gustare

Distribuie articolul: