Ion și Carolina Rabăda, originari din orașului Orhei sunt fericiți la puterea a treia, cresc împreună tripleți. Marea minune s-a întâmplat în toamna anului trecut, pe lume au apărut Ionela, Sabina și Amelia.

„Dacă ar fi doi ar fi mult mai ușor, cu trei este foarte greu. Când erau mai mici era mai ușor, când au început să crească mai greu ne descurcăm. Trebuie să le scăldăm, este foarte greu de una singură, nu mă descurc, Ion îmi vine în ajutor. Aici nu este baie, nu este nimic. Este această cameră și bucătăria”, povestește Carolina Rabăda, mama tripleților.

Deși poartă un aparat cohlear, tatăl având deficiențe de auz și de vorbire, abia de poate desluși plânsul fetițelor.

„Aparatul cohlear este deja vechi, nu prea funcționează, dar măcar aud sunetele copiilor. Aparatul nu este universal undelor sonore, dar aud când copiii plâng și deja reacționez”, mărturisește Ion Rabăda, tatăl fetițelor.

Cuplul a spus că, Sabina și Amelia sunt sănătoase, dar Ionela are probleme cu inima, ceea ce necesită mereu investigații la doctori, medicamente.

„Cea mai mare este Amelia, a doua este Ionela. Ionela are probleme cu inima, ea are nevoie de mai multă grijă, a treia este Sabina”, spune mama.

Carolina a mai adăugat că, Ion este sprijinul și ajutorul ei, fără de el nu crede că ar face față tuturor greutăților.

„Îi mulțumesc lui Ion pentru că este alături, noi suntem în doi. Eu mă uit dacă trebuie de încălzit laptele, dacă trebuie de pregătit laptele praf – Ion sau eu fac asta. Ion are grijă în mare parte de bucătărie, pregătește mâncare. Sincer să vă zic, eu nu prea gătesc. Eu am grijă de curățenie, de spălat și călcat hainele”, a mai spus mama copiilor.

În pofida tuturor problemelor, familia s-a mutat din sat, în orașul Orhei. Cu ajutorul rudelor au închiriat o casă, dar care nu are tot necesarul pentru o familie cu copii.
Banii nu ajung permanent, unica lor sursă de venit sunt indemnizațiile, a căror sumă nu depășește 5000 lei. Ion timp de câțiva ani a lucrat peste hotare, a revenit acasă pentru a-și ajuta soția să crească fetițele.

„Acești bani nu ne ajung. Foarte mulți bani cheltuim pentru mâncarea copiilor, ele sunt pe lapte praf”, a mărturisit mama tripleților.

Cel mai mare vis a cuplului: să-și crească fericirea în propria lor casă, au declarat Ion și Carolina pentru Știri. Md

„Casă. Este cel mai important ca toată familia să fie împreună. Noi vrem ca să fie mai multe camere, ca să fie comod, pentru că sunt mulți copii”, a spus Ion.

Rudele sunt cele care le vin în ajutor de fiecare dată când este nevoie.

„Am stat la spitalul de reabilitare cu toate trei fetițe la masaj. Tot am stat cu ea zilele care trebuia să fim acolo. Ulterior, pe 17 martie, din nou avem programări la medici, specialiști și eu o să merg din nou cu ei. Mai mult aici lângă ei. Un cărucior ar fi foarte binevenit, fiindcă timpul s-a încălzit, cu un copil în brațe să ieși e mai ușor, dar cu trei… Când sunt doi, unul l-a luat mama, unul tata și am plecat, dar cu al treilea ce să facem? Să-l lăsăm noi nu putem. Trebuie să le iei pe toate trei ca să mergi”, a menționat Diana Rabăda, o rudă a familiei.

Persoanele care vor să ajute familia pot contacta ruda acesteia la numărul de telefon: 069152261.

Rechizite bancare ale contului

Numărul contului IBAN: MD91ML0000002259A3382722

Date beneficiar: ION RABADA

IDNP: 2013027000465

 

Distribuie articolul: