Secretele frumuseții de astăzi stau în puterea tehnologiei și a modului în care aceasta evoluează. În fiecare zi descoperim noi tratamente ce promit să ne ofere tinerețea și frumusețea veșnică a tenului. Unele dintre aceste tratamente sigur că se dovedesc a fi eficiente împotriva îmbătrânirii și parcă fac minuni atât pentru tenul nostru, cât și pentru piele, unghii și podoaba capilară.

Noi ne-am pus o întrebare: Oare cum se descurcau femeile  pe vremea când tehnologia și cremele minune nu existau. Am cutreierat mai multe surse și am găsit informații surprinzătoare.

Baie cu amoniac pentru că este mai bun decât săpunul. Curată porii la fel de bine precum un săpun și exfoliază pielea mult mai bine. Câteva linguri în apă pentru baie și totul este perfect. Fiecare femeie făcea asta cel puțin de două ori pe săptămâna.

Își spălau doar ochii pentru că frumusețea unei femei este dată de privirea seducătoare, iar o privire seducătoare nu poate fi decât una care strălucește. Pentru acest lucru, femeile își puneau săpun în ochi sau o picătură de wiskey.

Niciodată fața pentru că apă nu face bine porilor. Cea mai indicată soluție era un unguent cu glicerină și apoi se ștergea tenul cu o piele de căprioară. Acesta era unul dintre trucurile folosite de femei pentru a-și păstra tenul curat, roz și catifelat.

Iar mâinile, mai rar, și mai exact o dată pe luna. O mâna frumoasă este o mâna catifelată și uneori murdară. Ceea ce trebuiau să facă femeile pentru a avea cele mai frumoase mâini este exact același tratament pe care îl aplicau pentru ten. Un unguent cu glicerină și apoi mâinile șterse cu o piele de căprioară.

Nu își spălau părul pentru că se credea că apă este dăunătoare părului. În schimb își ștergeau părul în fiecare zi cu ajutorul unui prosop. De asemenea aveau un ritual de periaj o dată la două zile timp de 30 de minute.

Și își tăiau genele pentru că erau considerate zburdalnice așa că la fiecare două zile erau scurtate până când s-a ajuns că femeile să nu mai aibă gene în final ajungându-se la un obicei adoptat de către toate femeile secolului.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: