Cine ar crede că în buletinul acestei femei cu sânge, pe jumătate european, pe jumătate asiatic, este indicat anul nașterii 1955? Da, în acest an, Irina Hakamada a împlinit 60 de ani, însă genele sale estice nu trădează deloc acest lucru. La vârsta ei, a înțeles că frustrările legate de trecerea timpului nu ar trebui să existe în viața unei femei.

„Când mi se spune: „sunt bătrână”, „după 30 de ani, nu mai valorez nimic”, de fiecare dată mi se citează părerea cuiva dintre bărbați, părerea cuiva dintr-o revistă sau film.

Adică femeia se judecă după fiecare părere pe care o aude despre sine. Lumea e totul, iar ea – nimic. În realitate, lumea înseamnă nimic, ea nu există, ea este exact așa cum îi permitem să fie.

Bărbații inconștient au băgat femeia într-o cameră transparentă, lăsându-le doar un singur obiect: ceasul, care măsoară trecerea timpului.

Vârsta este parte din individualitatea noastră. Dacă suntem prietene cu vârsta noastră, atunci și lumea e prieten cu noi.

Dacă vă urâți vârsta, nici nu contați pe faptul că lumea se va comporta binevoitor.

Toți îmbătrânesc și mor, așa că trebuie să scuipăm pe visul legat de tinerețea veșnică și să facem totul pentru a arăta doar cu 5-7 ani mai tinere decât suntem. Asta va coincide cu temperamentul nostru”, a mărturisit Irina Hakamada, în ultimul său mesaj virtual.

Anul trecut, într-un master-class organizat la Chișinău, Irina Hakamada dezvăluia secretele unui mod de viață sănătos:

„Felul în care arăți și te simți este o parte din secret. Un corp armonios înseamnă un corp în care te simți bine, înseamnă o SILUETĂ. Dimineața, beți două pahare cu apă și o cafea. Alegeți doar iaurt sau doar cereale, nu amestecați mâncarea. Între orele 12 și 14, mâncați tot ce vreți. Din frigider trebuie să dispară toate mezelurile fabricate din carne prelucrată, ketchup-ul, berea, tortul, maioneza, uleiul, untul și laptele (se prelucrează foarte greu după vârsta de 12 ani). Cașcavalurile cât mai albe și iaurturile sunt indicate. Aceste alimente consumă foarte multă energie în timp ce se prelucrează și opresc metabolismul. Regula omului DAO nu presupune nicio dietă, doar un stil de viață. 2-3 litri de apă pe zi vă vor curăța organismul.

Faceți sport de cel puțin două ori pe săptămână, dar nu faceți sportul care nu vă place și nici în momentul în care organismul nu vrea să-l practice. Altfel, vă veți stresa organismul în zadar. Mersul în spații deschise ajută foarte mult la slăbit, pentru că în sălile de sport este foarte puțin oxigen. Atunci când faceți sport, organismul trebuie să se simtă OK. Nu faceți yoga dacă vă doare spatele continuu. Dacă vă place mersul la sală, alegeți un loc aproape de casă, pe care să-l frecventați regulat. 

Foto: captură YouTube

Distribuie articolul: