La sfârșitul lunii octombrie Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, fiind diagnosticat cu noul tip de coronavirus. 

La început medicii erau rezervați, dar astăzi venim cu o veste foarte bună, o veste pe care ne-o aduce interpretul de muzică populară, Ion Paladi, care a reușit să vorbească cu maestrul la telefon, semn că starea lui este acum mult mai bună.

„În urma discuției de astăzi cu Maestrul Nicolae Botgros mă simt în al nouălea cer de bucurie, inima mi-e plină de speranță că Maestrul Botgros va fi în curând acasă, lângă familia sa frumoasă şi lângă publicul iubit în scenă!

Mulțumim din suflet tuturor cadrelor medicale care și-au adus aportul la însănătoșirea Maestrului Nicolae Botgros și Bunului Dumnezeu pentru că ne-a auzit  rugăciunile noastre!

Mai are un pic până la recuperare deplină, până atunci, suntem cu gândul şi sufletul la Maestru, dorindu-i sănătate multă şi însănătoşire grabnică,” a scris artistul pe pagina sa de facebook.

Despre starea de sănătate a dirijorului s-a expus și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Acesta a declarat săptămâna trecută că starea maestrului este deja mult mai bună.

De asemenea, ministra a menționat că medicii de la Chișinău s-au consultat cu cei de la Paris în legătură cu tratamentul lui Nicoale Botgros.