Aurelia Balan ne explică cu sănătatea poate fi influențată de caracterul și comportamentul pe care îl avem. Astfel unele trăsături de personalitate pot fi asociate riscului de a dezvolta anumite boli. Iată de ce una dintre cele mai bune recomandări „gândește pozitiv” nu ar trebui ignorată.

Cum ajungem să fim propriul creator al bolilor şi suferinţei

De multe tot încerc să atrag atenţia asupra propriului comportament, gânduri şi acţiuni, şi în nenumărate rânduri am exemplificat cât de mult felul nostru de a fi, ne influenţează condiţia fizică.

O persoană are partea dreaptă și stânga a corpului. Cea dreaptă este asociată cu voința, cu principiul masculin, iar cea stângă se asociază cu emoțiile și principiul feminin. Orice suprasolicitare emoțională provoacă probleme, respectiv, pe partea stângă. Problemele volitive, precum incapacitatea de relaxare, tensiunea internă – dau probleme pe partea dreaptă. Acest lucru se aplică tuturor, indiferent de sex.

Fiecare organ are propriul său caracter, adică are o anumită stare emoțională. Și întrucât mintea este cea care controlează sănătatea unei persoane, fiecare organ are propria sa legătură cu caracterul. În cazul în care la o persoană șchiopătează anumite trăsături de caracter, organele corespunzătoare vor suferi.

Coloana vertebrală este asociată cu trăsături fundamentale precum vivacitatea și pasivitatea, dorința și lipsa de dorință de a trăi. Dacă o persoană ia o poziție activă în viață, dorește să lucreze cu sine, să facă față dificultăților și nu este leneș, atunci coloana vertebrală va fi sănătoasă într-un fel sau altul.

Inima – concentrarea maximă a relațiilor apropiate, ceva care este foarte strâns legat de noi. Rudele, munca preferată. Și când o persoană este foarte puternic atașată de aceasta, vrea să primească fericire constantă din această apropiere, dar nu să dea și să ajute, atunci inima suferă. Când vrem ceva de la cei dragi, dar aceștia nu ne dau asta, acest lucru se exprimă sub formă de resentimente, un fel de traume interne, care afectează partea corespunzătoare a inimii. Pentru a vindeca inima, trebuie să deveniți o persoană plină de compasiune – folosiți calitățile inimii voastre pentru a spori fericirea celor din jur și pentru a sluji legile Creatorului. De asemenea, este necesar să vă angajați în controlul simțurilor și să nu le permiteți niciun exces. Controlul sentimentelor este incredibil de dificil, dar cei care și-au dat seama de secretul modului de a face acest lucru obțin rapid rezultatul dorit. Numai prin direcționarea sentimentelor către o activitate pozitivă poți scăpa complet de tendința negativă.

Ficatul este asociat cu activitatea umană volitivă. O persoană furioasă este cea care dorește ca totul să fie conform voinței sale. Forțează oamenii să trăiască așa cum vrea ea. Adesea aceasta este funcția șefilor care torturează subordonații, forțându-i să trăiască după felul lor. Drept urmare, pot avea hepatită – ficatul se supraîncălzește și încep procesele inflamatorii. Dimpotrivă, cu un caracter slab, când o persoană crede că totul este greu, dificil, ficatul își pierde puterea – producția normală de bilă se oprește. Încep procesele inflamatorii lente.

Hipertensiunea – tonus vascular crescut, incapacitate de odihnă. Cel mai adesea acest lucru este asociat cu emoții. Dacă o persoană păstrează o singură emoție, tonusul său vascular crește. În majoritatea cazurilor, acestea sunt emoții negative.

Pancreasul reacționează foarte puternic la antipatie. O stare ofensată de antipatie puternică poate duce la pancreatită.

Persoanele cu diabet zaharat sunt foarte sensibile la lumea din jur. Sunt foarte selectivi, sensibili și le este foarte greu să trăiască din această cauză.

Intestinul este asociat cu activitățile și acțiunile umane. Dacă o persoană de felul său muncește foarte tensionat, și intestinele sunt tensionate. În consecință, pot exista probleme de natură inflamatorie și constipație. Dacă o persoană lucrează leneș, poate avea constipație din cauza hipotensiunii intestinale.

Plămânii sunt asociați cu frica de viitor, lipsa de speranță. De exemplu, când a început al doilea război mondial, au început focarele de tuberculoză. Oamenii nu știau ce se va întâmpla în continuare, trăiau cu frica de soarta lor. Starea plămânilor este o reflectare a dorinței de a trăi.

Rinichii sunt asociați cu capacitatea unei persoane de a accepta condițiile de viață. Dacă o persoană se adaptează cu ușurință la condițiile pe care i le oferă viața, rinichii vor fi puternici și sănătoși. În general, este dificil pentru o persoană cu rinichi slabi să se simtă confortabil în viață.

Glandele suprarenale, lucrând într-un ritm blând și calm, oferă unei persoane posibilitatea de a avea o bună capacitate de lucru pe tot parcursul vieții sale, prin urmare acestea sunt considerate organe de longevitate. Pentru activitatea normală a glandelor suprarenale, este necesar să se dezvolte o atitudine respectuoasă față de opiniile oamenilor din jur. De asemenea, trebuie să încercați să îndurați cu răbdare toate dificultățile din viață. Acest lucru este posibil dacă începem să studiem serios legea karmei, care oferă o înțelegere a dreptății a tot ceea ce ni se întâmplă.

Vezica urinară este susținută de capacitatea de a ierta, de smerenie și blândețe în emoții, gânduri, vorbire, dorințe, voință și acțiuni ale unei persoane.

Stomac. Funcțiile sale depind în principal de vorbire și de activitatea umană. Căldura în raport cu oamenii din jur oferă o digestie bună. Bunătatea vă ajută să asimilați alimentele. O persoană rea asimilează slab totul, prin urmare este slabă. O persoană pierde în greutate din cauza furiei. O persoană grasă poate fi supărată, dar nu va fi rea. Dacă, în ciuda tuturor, furia și grosolănia depășesc caracterul, atunci după gastrită cronică, puteți aștepta un ulcer de stomac. Vorbirea usturătoare, tensionată, excesiv de dură sau activitatea violentă, dorința de a depăși toate obstacolele cu orice preț, de a-i învinge pe toți – aceste calități ale caracterului sunt cele care cauzează adesea ulcere gastrice. De asemenea, uneori această boală apare ca urmare a unor greșeli din viețile trecute.

Clasificarea relației dintre trăsăturile caracterului uman și boli

Având o perspectivă greșită asupra vieții, ne afectăm grav mintea și rațiunea și, ca urmare, sănătatea noastră corporală este grav afectată.

 1. Lăcomia – procese acute în organism, bulimie, oncologie
 2. Antagonism – migrene, diabet zaharat, procese inflamatorii, boli autoimune
 3. Apatie – amenoree, pierderea poftei de mâncare, scăderea tensiunii arteriale, gastrită atrofică, diabet zaharat
 4. Agresivitate – tensiune arterială crescută, negi, ulcer
 5. Lipsa de gust estetic, incapacitatea de a vedea frumosul – bulimie, tulburări digestive
 6. Deznădăjduirea – alcoolism, pneumonie, scăderea imunității
 7. Lipsa de valori – boli cronice, infecții cronice
 8. Nechibzuință – epilepsie, leziuni, accidente
 9. Dezgust – amigdalită, negi, reumatism
 10. Indiferență – amenoree, hipotensiune, memorie slabă
 11. Lipsă de obiectiv – amenoree, tensiune arterială scăzută, acnee, scăderea imunității, dureri de picioare, slăbire musculară
 12. Neîncredere – scăderea tensiunii arteriale, disfuncție a organelor
 13. Anxietate – boli de piele, tulburări de somn, boli de inimă, tulburări vegetative
 14. Hipersensibilitate – migrene, alergii, boli de piele
 15. Furie – insomnie, procese acute în organism, bulimie, gastrită cu aciditate ridicată, hepatită
 16. Impoliteță – infecții virale, bronșită, gastrită erozivă, hemoroizi, funcția tiroidiană crescută, colecistită
 17. Depresie – pneumonie, tuberculoză
 18. Lăcomia – insomnie, boli cronice, hepatită, colecistită, acnee, obezitate
 19. Cruzime – amenoree, astm, anemie, bronșită, gastrită, boli fungice, oncologie, epilepsie, traume, impotență
 20. Invidie – insomnie, boli mintale, boli de inimă, cancer, boli autoimune, bulimie
 21. Ranchiună – insomnie, hiperaciditate, boli ale gâtului și laringelui
 22. Gust pervertit – oncologie, boli ale sistemului digestiv, infertilitate feminină
 23. Impulsivitate – procese acute în corp, accident vascular cerebral
 24. Categorizare – astm, aritmie, hipertensiune, infertilitate masculină
 25. Conflict – procese acute în organism, traume, funcție tiroidiană crescută
 26. Critică – artrită, colecistită, pancreatită
 27. Falsitate – alcoolism, hepatită, boli fungice, scăderea imunității
 28. Lene – pierderea poftei de mâncare, scăderea tensiunii arteriale, anemie, gastrită cu aciditate scăzută, hemoroizi, hernii, constipație, acnee, infertilitate feminină
 29. Tensiune, stres – astm, hemoroizi, constipație, glomerulonefrită, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, constipație, uretrită, psihoză depresivă maniacală
 30. Criticarea permanentă a celor din jur – artrită, astm, sinuzită, bronșită, hernie, glomerulonefrită, ulcer peptic, hiperaciditate, infertilitate masculină, impotență, constipație
 31. Negativism – hepatită, boli infecțioase, boli autoimune
 32. Lipsa disciplinei – infecții virale, tulburări digestive, disfuncții ale organelor
 33. Ură – amigdalită, negi, oncologie, epilepsie, boli coronariene, oncologie, boli infecțioase
 34. Intemperanță – boli cronice, infertilitate masculină, gastrită cu aciditate ridicată
 35. Indolență – infecții virale, creșterea tensiunii arteriale
 36. Dezorganizare – sinuzită, scăderea presiunii, scăderea imunității
 37. Nemulțumire – bulimie, somn slab, uretrită
 38. Lipsa încrederii în sine – anemie, durere în gât, laringe, hipotensiune, ameţeli
 39. Incapacitatea de odihnă – astm, varice, poliartrită, boli de inimă
 40. Necurăţenie (jegos) – boli de piele, hemoroizi, scăderea imunității
 41. Rigid – astm, hepatită, fracturi osoase
 42. Nestatornicie – procese acute în corp, infertilitate feminină
 43. Neglijență – anemie, hemoroizi, boli fungice, acnee
 44. Sensibilitate – artrită, insomnie, boli cronice, diabet zaharat, boli ischemice ale inimii, anexite, cistite
 45. Împrejmuire – tensiune arterială crescută, negi, boli de rinichi
 46. Repulsie – veruci, boli fungice, amigdalită, pancreatită, diabet zaharat
 47. Disperare – artrită, gastrită erozivă, migrene, pneumonie, boli coronariene, nevrite, boli ale coloanei vertebrale
 48. Hipersensibilitate – astm, alergii, boli de piele, infertilitate feminină, boli inflamatorii ale organelor genitale feminine
 49. Incapacitatea de a mulţumi/bucura/depresie – scăderea tensiunii arteriale, scăderea imunității, disfuncție ovariană
 50. Suprasolicitare – insomnie, infecții virale, bronșită, hepatită, hernii, accident vascular cerebral, pneumonie, infertilitate masculină, boli ale coloanei vertebrale
 51. Epuizare – infecții virale, hernii, diabet zaharat, pneumonie, imunitate scăzută, tuberculoză
 52. Pesimism – scăderea tensiunii arteriale, boli cronice, anemie, acnee, tuberculoză, sciatică, hipotiroidism
 53. Dispreț – rănire, otrăvire
 54. Pretenție – colecistită, hepatită, colită
 55. Depravare – boli de piele, oncologie, imunitate scăzută, infertilitate
 56. Iritabilitate – boli cronice, bronșită, gastrită, boli ale sistemului nervos
 57. Dezamăgire – alcoolism, amenoree, artrită, boli cronice, infecții autoimune
 58. Vulnerabilitate – activitate crescută a glandei tiroide, anexită, avorturi spontane, gastrită
 59. Neatenție (absent) – sinuzită, boli ale coloanei vertebrale, hipotensiune
 60. Stinghereală – glomerulonefrita, poliartrita, pierderea memoriei, boli ale coloanei vertebrale
 61. Mâhnire – boală cardiacă ischemică, pancreatită, poliartrită, cistită
 62. Tendințe violente – cancer, traume, infecții autoimune
 63. Caracter ascuns – glomerulonefrita, hipertensiune arterială, schizofrenie
 64. Frică – pierderea poftei de mâncare, astm, insomnie, bulimie, hepatită, migrene, boli de piele, cistită, avorturi spontane
 65. Agitație – infecții virale, procese acute în organism, funcția tiroidiană crescută, constipație
 66. Încăpăținare – astm, sinuzita, epilepsie, ulcer peptic, infertilitate masculina
 67. Insensibilitate – bronșită, constipație, colecistită, ulcer peptic, disfuncție a organelor genitale feminine
 68. Caracter rectiliniu (rectitudine excesivă) – astm, gastrită, uretrită, impotență, suprasolicitare, bronșită
 69. Scrupulozitate – amigdalită, reumatism, boli de piele
 70. Răceală – amenoree, hipotensiune arterială, bradicardie, hipotiroidism.
 71. Egoism – dureri în gât, hemoroizi, aciditate
 72. Emoționalitate – activitate crescută a glandei tiroide, disfuncție a organelor genitale, impotență masculină.

Pentru a avea menţine sănătatea fizică, aveţi grijă de cea emoţională, de acolo, pornesc toate.

Autoare: Aurelia Balan, dr. în psihologie

Foto: Instagram/AureliaBalan