Directorul Liceului „Socrate”, unde a fost înregistrat cazul de agresiune fizică și verbală față de elevii unei clase de-a întâia, califică gestul drept un act de trădare. Ulterior a avut loc o ședință operativă la Șef-adjunct DGETS, Valeriu Mîrza, a declarat că învățătoarea a fost concediată și nu va mai putea preda niciodată.

În prima parte a zilei, directorul liceului „Socrate” Ion Sireteanu a venit cu o reacție, acesta a spus că va examina situația, dar că se convinge încă o dată despre necesitatea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, notează AGORA.md.

„Unii s-au opus să avem camere audio sau video. Acum am ajuns la concluzia să avem astfel de camere, pentru ca fiecare caz să-l putem documenta. E devreme pentru a face concluzii în această perioadă scurtă. Eu prefer ceea ce s-a întâmplat astăzi să analizez mâine, mai la calm. Unele cadre didactice își au formele și metodele lor. Dar, în niciun caz nu voi accepta ca elevul să fie maltratat, atât verbal, cât și fizic. Este pentru prima dară când ne confruntăm cu un astfel de caz. Noi ne-am autosesizat. Este un act de trădare”, a declarat directorul.

Învățătoarea are o experiență de mai mult de 10 ani în domeniu, dintre care patru i-a profesat în incinta liceului „Socrate”.

„Am discutat cu ea. A venit dimineață și am invitat-o să discutăm. Nu s-a justificat. Acum nu e la ore. Este Codul Muncii și Codul Civil și trebuie să trecem prin toate etapele”, a mai declarat Sireteanu cu referire la o eventuală demitere a învățătoarei.

Părinții elevilor au anunțat că vor cere demisia cadrului didactic și interdicția de a mai profesa în domeniu.

A urmat o ședință operativă la primărie, în cadrul căreia șeful adjunct al Direcției Municipale Educație, Valeriu Mîrza a precizat că învățătoarea a fost demisă conform Codului Muncii, după ce i-a fost refuzată cererea de demisie din proprie inițiativă.

„Este o instituție privată și are un nume în societate. Cazul care a avut loc este regretabil. Direcția s-a autosesizat. Astăzi au fost la fața locului două echipe. Doamna a încercat să depună cerere de demisie, dar am refuzat. Având în vedere că suspecțiile s-au adeverit, am acceptat ca ea să fie eliberată conform codului muncii, nu din proprie inițiativă. Ea nu va mai putea preda”, a adăugat Mîrza.

Amintim că un grup de părinți ai unor elevi dintr-un liceu din capitală au decis să înregistreze audio una dintre lecțiile micuților după ce au observat că picii lor manifestă schimbări de comportament, la doar o lună de la începutul anului școlar. Din înregistrarea ce a fost publicată de unul dintre părinți, se aude cum copiii sunt agresați verbal și amenințați cu pedeapsă fizică.

Sursa: AGORA

Vezi și: Lecție cu agresiune verbală și amenințări la un liceu din capitală: „Dacă nu înțelegi din cuvânt apoi trec la bătaie” (Audio)