O femeie din R. Moldova s-a infectat cu noul tip de coronavirus în al treilea trimestru de sarcină, făcând o formă gravă a bolii. Pacienta a fost conectată la aparatul de respirație asistată de patru ori, inclusiv atunci când a născut bebelușul, prin cezariană, prematur. Istoria femeii a fost făcută publică de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de Facebook, scrie Agora.md

Femeia, pe nume Natalia, s-a infectat cu COVID-19, în formă gravă, fiind deja în ultimul trimestru de sarcină, în concediu de maternitate. Aceasta a fost internată de urgență la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

„Sunt cinci săptămâni de spitalizare, în care Natalia luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni. Nichita, este perfect sănătos fiind internat la Institutul Mamei și Copilului, acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame și în scurt timp eroul urmează să fie externat”, a scris ministra Dumbrăveanu.

Distribuie articolul: