Astăzi, 7 octombrie, vicepremierul Oleg Serebrian a primit-o în vizită pe Margaret Uebber, ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două state, fiind evidențiată susținerea puternică a Republicii Federale Germania pentru statul de drept, valorile democratice, precum și pentru implementarea reformelor asumate și dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova. O altă problemă discutată a fost evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană, în acest context fiind făcut un schimb de opinii.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian a informat că situația în regiune este stabilă, iar autoritățile de la Chișinău continuă, prin intermediului platformelor de negocieri, să îmbunătățească condițiile de trai ale cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Totodată, în timpul discuțiilor, a avut loc un schimb de opinii cu privind contextul de securitate actual, cu precădere, cel regional în legătură cu războiul din țara vecină, Ucraina.

Margaret Uebber este noua ambasadoare a Republicii Federale Germania în Republica Moldova. Și-a început mandatul în luna septembrie 2022.