Germania planifică exerciții militare cu țara vecină a Ucrainei. De asemenea, și SUA pot participa la manevre ca principal partener transatlantic al Berlinului. Șeful Ministerului German al Apărării, Boris Pistorius a vorbit despre efectuarea de exerciții militare cu Statele Unite și Polonia scrie unian.net.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a reamintit despre importanța protejării acestei frontiere a Alianței.

Părțile doresc să efectueze manevrele corespunzătoare pe teritoriul Poloniei. Oficialul a spus că exercițiile militare în țara care se învecinează cu Ucraina ar fi un semnal „foarte clar” pentru dictatorul rus Vladimir Putin, precum și pentru alți membri NATO.

Pistorius nu a oferit detalii suplimentare despre planurile comune cu Statele Unite și Polonia, dar a remarcat că acum forțele NATO sunt și mai unite decât erau înainte de invazia Ucrainei de către Rusia.

Alianța Nord-Atlantică este mult mai puternică și mai unită astăzi decât era înainte de 24 februarie anul trecut. Pentru țările din Europa de Est, precum Polonia, țările baltice, Slovacia și altele, este importantă Germania, ca cel mai important membru european al alianței, și Statele Unite, ca partenerul transatlantic, să își îndeplinească obligațiile de apărare, ” a declarat el.

Reamintim că în 2023, Statele Unite intenționează să consolideze în mod semnificativ flancul estic al NATO prin desfășurarea a sute de echipamente și vehicule militare grele pe teritoriul țărilor care se învecinează cu Ucraina.

În special, pe 11 ianuarie, au devenit cunoscute planurile Washingtonului de a transfera o brigadă suplimentară a armatei în Lituania și Polonia, care constă din 1275 de echipamente, în special tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă pentru infanterie Bradley și alte tipuri de arme.
Tot pe 2 februarie, Departamentul de Stat al SUA a ajuns la un acord „neechivoc” privind întărirea granițelor estice ale Alianței, întrucât modalitatea diplomatică de rezolvare a crizei din jurul Ucrainei nu a funcționat.

Distribuie articolul: