Tu și partenerul tău vă gândiți că a venit momentul să faceți un copil. Totuși, nu sunteți siguri că sunteți pregătiți pentru tot ce presupune acest lucru.

O mulțime de cupluri își pun sute de probleme înainte să facă pasul cel mare: aducerea pe lume a unui bebeluș. Cel mai probabil, și tu ai nenumărate întrebări înainte să faci un copil. Cum îți dai seama dacă ești pregătită? Cum știi că este contextul perfect?

De cele mai multe ori, îți pui întrebările greșite, căci răspunsurile la aceste întrebări nu îți aduc claritate, ci te lasă mai confuză că la început. De aceea, este important să îți adresezi întrebările de mai jos. Cu siguranță, te vor ajută enorm să obții claritateade care ai atât de mare nevoie!

Ai alte scopuri prioritare in aceasta perioada?

Uneori, venirea unui copil pe lume se întâmplă spontan, neplanificat. Chiar dacă aveai alte priorități înainte de aflarea veștii că ești însărcinată, poți găsi soluții astfel încât să gestionezi situația într-un mod echilibrat.

Cu toate acestea, atunci când te întrebi dacă eșți gata, ai răgazul necesar de a reflectă puțîn asupra planului tău de viață. Ce scopuri ai în următoarea perioada? Există vreun proiect care îți ocupă foarte mult timp? Vrei să faci un curs sau o școală care necesită implicare totală? Poți să te ocupi de aceste obiective, dar și de o sarcina, respectiv un copil in același timp? Răspunde-ti sincer și vei ști exact ce și când ai de făcut!

Îți permiți să naști și să crești un bebeluș în acest moment?

Oricât de romantică ar fi povestea unei sarcini spontane care bucură o familie întreagă, adevărul este că trebuie să iei în calul și aspectele administrative. Da, vorbim despre acele detalii plictisitoare și puțîn rigide, precum calcularea unui buget sau planificarea în Excel a cheltuielilor presupuse de un nou membru al familiei.

Chiar dacă trebuie să iei în calcul și aceste aspecte, nu înseamnă că trebuie să fii radicală. De multe ori, soluțiile vin pe parcurs. Totuși, fii conștientă de resursele actuale și gândește-te dacă le poți alocă eficient în toate ariile vieții.

Ești pregătită emoțional pentru tot ce presupune un copil?

Unele femei sunt sigure că se vor descurcă, în timp ce altele se întreabă foarte des dacă sunt, cu adevărat, pregătite. Indiferent din care categorie faci parte, reține următorul lucru. Pentru a se dezvoltă armonios, un copil are nevoie de părinți echilibrați, conștienți, cu o inteligență emoțională ridicată.

Așadar, dacă simți că te confrunți cu probleme care ți-ar putea afecta starea de spirit și atitudinea față de cel mic, ar fi indicat să lucrezi cu ține înainte să faci un copil. Astfel, atât tu, cât și micuțul tău veți putea crește sănătos împreună, în armonie și echilibru.

Va fi partenerul tău un tată așa cum visezi?

Nașterea unui copil presupune două persoane. De aceea, nu trebuie să îți pui întrebări doar despre ține, ci și despre omul alături de care doreșți să ai un bebe. Împărțiți aceleași valori? Aveți aceleași idei despre creșterea unui copil? Ați vorbit vreodată despre felul în care priviți educația celui mic? Pune-ti aceste întrebări, răspunde sincer, apoi îți vei putea formă o idee clară despre ce aveți de făcut în continuare.

Sursa: andreearaicu.ro

 

Distribuie articolul: