Cristi Melnic este tânărul specialist în frumusețe. El, este cel care simte dorința femeii și crează astfel, încât fiecare din noi să se poată simți o zeiță. Fondatorul brandului autohton „Florado” cu o gamă mare de produse naturale, concepute pentru a trăi frumosul, de a simți puritatea naturii și mireasma florilor. Mai multe despre el și „Florado”, citiți în articolul de mai jos.

Cristina Botnarevschi: Cum s-a născut ideea și de unde ați început

Cristi Melnic: Deci, istoria Florado are o cale mai deosebită până când apare ca brand și în general ce înseamnă Florado. Ideia sau domeniul de activitate cu care se ocupă la moment Florado, este începută de tatăl meu care este un botanic, și expert în cultivarea, creșterea și procesarea plantelor aromatice, medicinale și condimentare, din studenția lui circa 25 de ani în urmă. Eu ca tânăr, după clasa a 12 doream să plec peste hotare, în România pentru studii sau chiar aici să rămân, în domeniul alimentației ca bucătar, tehnolog. Peste hotare nu am mers, am rămas totuși în Moldova 2019/2020. Deja în prima jumate de an a anului 2020 a dat pandemia COVID 19 peste noi. Lucru la distanță, stând doar acasă. Mergeam și la lucru cum se zice „calâmuri” domeniul construcției, îl ajutam pe taică-meu în grădină, strâns plante. Și am înțeles atunci că, aș dori să inițiez eu ceva, să nu lucrez pentru cineva, dar pentru mine. Într-un timp eram categoric să studiez despre plante, să mă ocup cu așa ceva măcar că consumam toate aceste produse făcute de tata și îl ajutam cu ce puteam. El, tot zilnic îmi zicea de aceste lucruri (plante naturale, beneficii multe) și într-o zi ma pus pe gânduri să schimb cursul vieții totalmente și să încep să mă ocup de produse. Fac o primă pagină pe social media care se numea Fitomagic (din latină planta magică) să cunosc acest domeniu de plante, marketing totul diferit de ce vroiam să mă ocup. Am început cu vânzarea produse online naturale care îmi oferea pe timp de pandemie un venit destul de ok, fiind încă sub acoperișul părintesc. După care având discuții cu mai multe persoane, una din ele mi-a aprins flacăra de a face ceva grandios, aici pe loc, cu produse naturale, să merg pe urmele tatălui meu, job de familie. Am investit ultimii mei bani care de fapt, erau economisiți  pentru a pleca la mare 15/18 mii lei. Am riscat cu tot ce am putut nu știam  ce o să fie. Însă, pe data de 2,3,4 iunie am dat naștere Florado Moldova.

CB: De unde a parvenit denumirea și ce înseamnă?

CM: Ce este Florado?

  • Naturalețe
  • Rafinament
  • Calitate

Am creat un brand autohton, cu o gamă de produse naturale, concepute pentru o viață trăită mai frumos și aromată.

Termenul ,, Flora” provine din latină, zeița română a florilor și a tinereții.

Combinația ,,do” ca sunet și notă muzicală, semnifică importanța și muzicalitatea naturii în viața noastră.

Și într-o combinație frumoasă, s-a născut brandul Florado, unde natura este într-o armonie cu muzica.

CB: De ce ați ales anume aceasta nișă?

CM: Anume această nișă este legată de tehnologia alimentară și deja fiind una de familie.

CB: Ce produse creați?
CM: Creăm produse e uz intern mixuri din plante, bitter, suplimente alimentare din plante și pe uz extern cum ar fi serumuri și uleiuri esențiale pentru aroma terapie. La sezon avem petalele de trandafir pentru magiun și ceai, buchețele de levănțică.

 

CB: Care au fost greutățile întâlnite pe drumul succesului, și cât de dificil este să inițiezi o afacere în acest domeniu în Moldova? 

CM: Greutățile au fost că la început ești unica persoană care gestionezi toate procesele unei afaceri de la creștere până la comercializare, investiții din propriile resurse, idei de promovare, cunoștințe. Eu aș zice că fiecare afacere își are momentele și greutățile ei prin care se manifestă și trec.

CB: De ce ar trebui să folosim produsele Dvs.? Ce ingrediente utilizați pentru ele?

CM: Produsele noastre sunt ca și materia primă elaborate și făcute din materie naturală care le oferă natura și pământul. Plantele medicinale, aromatice și condimentare ne oferă un miros și multiple beneficii care vă permite să alegeți produsele noastre.

CB: Prin ce se diferă compania Dvs. de celelalte

CM: Diferența cu alte companii sunt produsele noastre. Noi avem o gamă de produse largă de la alimentație, sănătate până la cosmetice. Prima diferență este că lucrăm doar cu materie primă locală, din țară. Și doi, alt punct forte este că produsele noastre sunt total ecologice, fără adaosuri, chimie doar plante și ierburi.

CB: Cum va fi Florado mâine ? Ce planuri aveți pe viitor?

CM: Florado mâine este la alt nivel decât cel de ieri. Mergem cu pași mici, dar siguri spre o creștere organică și încercăm să aducem valoare produselor din plante din Moldova pentru cetățenii noștri, după care și peste hotarele țării.

Distribuie articolul: