Interpreta Lidia Bejenaru-Botgros va fi condusă pe ultimul drum, miercuri, pe data de 28 iulie. Anunțul a fost făcut de Andrei Locoman, directorul general „Moldova-Concert”. Iată unde vă veți putea lua rămas bun de la cântăreață.

„Pe data de 27 iulie corpul neînsuflețit al Lidiei Bejenaru-Botgros va fi expus, cu începere de la ora 17:00, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”. Pe 28 iulie, cu începere de la ora 10:00 până la ora 12.00, vă veți putea lua rămas bun de la îndrăgita interpretă la Palatul Național „Nicolae Sulac”. La ora 13:00, la Cimitirul Ortodox Central va avea loc ceremonia funerară. Dumnezeu s-o odihneacă în liniște și pace pe LIDIA BEJENARU-BOTGROS”, transmite Andrei Locoman.

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru-Botgros s-a stins din viață în dimineața zilei de 26 iulie, anunțul fiind făcut de Directorul general ÎS OCI „Moldova-Concert”, Andrei Locoman:

Lidia Bejenaru-Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”.

„A avut probleme la colon, cancer, dar în urma operațiilor nu și-a mai revenit, nu știm exact. Cauza… probabil inima. Ea a fost operată de trei ori timp de o săptămână”, a declarat pentru TV6,  fiul regretatei artiste, Corneliu Botgros, violonist al Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”.

Lidia Bejenaru, născută la 3 mai 1953, la Țiplești, raionul Sîngerei. A fost solistă în orchesta Mugurel, iar în 1978 a cântat în Orchestra „Lăutarii”, alături de Maestrul Nicolae Botgros. Recent, cuplul a sărbătorit 50 de ani de căsnicie. Interpreta Lidia Bejenaru avea 68 de ani, dintre care 45 de ani i-a dedicat muzicii.

Sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor de breaslă. Zbor lin, Lidia Bejenaru!