Timpul vindecă! Nu și în cazul maestrului Nicolae Botgros care merge zilnic la mormântul soției sale, Lidia Bejenaru. Acum, 3 ani, după doar două luni după ce sărbătorise cei 67 de ani, femeia a decedat. Însă, sufletul mai plânge de dor.

În iulie se fac 3 ani de când femeia nu mai este printre noi, însă Nicolae nu-și poate alina durerea de partenera care i-a fost alături timp de 50 ani.
Maestrul susține că și de ziua sa de naștere a fost la cimitir.

«Nu mi-a fost rușine niciodată să dau lacrimi, să plâng. Asta e o stare a omului. Chiar și la ziua mea am fost la cimitir, mereu merg la cimitir. Păcat că nu pot să ajung și la părinți. Părinții sunt mai departe, la vreo 200 de kilometri, dar la soție merg zilnic, iar acolo lacrimile curg fără să vreau. Mai trece lumea pe acolo, mai trec cunoscuți și-mi spun: „Maestre, nu mai plângeți”. Mă liniștesc într-un fel. Dar liniștirea asta e câteva secunde. Sufletul plânge”, a spus Nicolae Botgros, în cadrul emisiunii Cu ai mei, realizata de luliana Tudor.


Maestrul recunoaște că viața este extrem de tristă fără Lidia. Suferința nu dispare, și durerea nu a trecut. Femeia i-a fost alături la bine și rău, vreme de jumătate de secol.

«Astăzi am fi spus cu toții, cu ocazia împlinirii a 52 de ani de la căsătoria noastră. Dar… mare-i jalea-n sufletul meu, a lui Cornel, Angela și Cristi. Știe bunul Dumnezeu! Nu am moarte cu tine nimic. Eu nici măcar nu te urăsc, dar cum ar fi să fiți voi în locul meu, și cum oare v-ați simți. Eu asta nicidecum nu vă doresc, când știți că așa de tare doare”, scria Nicolae Botgros pe rețelele de socializare anul trecut.

„Cât a fost ea în viață, vorbeam în multe interviuri cu lacrimi in ochi. Eu nu am cunoscut o altă dragoste. Ea mi-a fost dragostea de la 15 ani, am trăit 50 de ani împreună, am avut de toate in casă. Nu pot să spun la toată lumea că am trăit doar în roz. Am avut lucruri foarte grele, în familie fiecare trăiește cum poate. Noi am trăit la fel, cum am putut. Dragostea noastră si ceea ce am avut noi împreună știu foarte mulți  colegi care mă cunosc. Țineam la Lidia foarte mult”, a spus Nicolae Botgros.

 

 

Distribuie articolul: