În cadrul ședinței din 13 noiembrie a Consiliului Național Politic a Partidului PACE au fost numiți un vicepreședinte și un șef de departament. Astfel, în echipa partidului intră interpreta Lenuța Burghilă care a decis să revină în politică. Tot azi, PACE și-a decis poziția în privința alegerilor de duminică, informează AGORA.md.

La ședința Consiliului Național Politic PACE au fost repartizate două funcții: de vicepreședinte și șef de departament.

Mai exact, vicepreședintă „Cultură și artă” a fost numită interpreta Lenuța Burghilă, maestru în artă, decorată cu distincția de stat „Artist al poporului”. Astfel, interpreta revine în politică.

Domeniul nu-i este străin. Aceasta pentru că, Lenuţa Burghilă a participat la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010.

Atunci, artista a luptat pentru funcția de parlamentar în calitate de candidat independent. Lenuţa Burghilă a reuşit să acumuleze 0,02% din sufragii sau 369 de voturi.

„Sunt deschisă și cu mare dorință vreau să-mi revărs toate ideile mele inspirate din experiența de 30 de ani de activitate în domeniu. Sunt mândră că voi lucra cu această echipă pentru a realiza mai mult în domeniul artei”, a spus artista la conferința de presă.

La aceeași ședință, șefă a departamentamentului „Egalitate și non-discriminare” a fost numită Cristina Popescu, cu licență în psihologie și limbă engleză. Are experiență în calitate de lector la Facultate de Psihologie și Psihopedagogie la Universitatea „Ion Creangă”.

Cât despre alegerile prezidențiale de duminică, liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc a menționat că partidul a decis să nu susțină pe niciunul dintre cei doi candidați.

„Cu regret, după guvernarea acestor persoane, R. Moldova rămâne să fie și astăzi cea mai săracă țară din UE. Unii vin cu scuze, alții învinuiesc oamenii de ce nu au reușit. Noi considerăm că astfel de abordare nu este corectă față de cetățeni.

La ședința Consiliu Național Politic noi am decis că nu susținem pe nimeni. Considerăm că nu suntem în drept să indicăm membrilor echipei noastre, simpatizanților noștri din țară și de peste hotare, să voteze sau nu pe unul dintre candidați”, a spus liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

Amintim că, pe 15 noiembrie 2020, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Cetățenii au de ales între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și candidatul independent, susținut de PSRM, Igor Dodon.

Foto: Facebook

Distribuie articolul: