Numeroase mituri ciudate despre sex au fascinat lumea din cele mai vechi timpuri. Au fost cazuri în care prejudecăţile bizare s-au dovedit adevărate, potrivit unor mărturii confirmate de specialişti, potrivit adevarul.ro

Una dintre cele mai stranii mărturii despre relaţiile sexuale datează din anul 1988, când o tânără de 15 ani a ajuns în sala de naşteri a unui spital din Zimbabwe. Femeia rămăsese însărcinată, deşi era virgină, iar în urma examinării medicale, medicii au observat că femeii nu i se dezvoltase vaginul. Copilul a fost adus pe lume prin cezariană, informau medicii în Jurnalul Britanic de Obstetrică şi Ginecologie.

După ce au fost cercetate înregistrările medicale ale tinerei, medicii au constatat că înainte cu nouă luni ca tânăra să nască ea a ajuns în spital fiind înjunghiată în abdomen cu un cuţit. Fostul ei iubit o înjunghiase, după ce a găsit-o având relaţii sexuale orale cu amantul ei. Tânăra a ajuns fost adusă în spital cu abdomenul perforat în două locuri şi cu un stomac gol, iar o explicaţie găsită de medici pentru sarcina acesteia a fost că spermatozoizii au putut ajunge la organele reproductive ale tinerei, prin leziunile tractului gastrointestinal.

Limba de cerb, cea mai bizară jucărie sexuală 

Existenţa „jucăriilor sexuale” este atestată prin dovezi arheologice care datează încă din Epoca de Piatră, însă printre cele mai bizare astfel de obiecte s-a numărat şi o limbă de cerb. Potrivit ediţiei din 1990 a unui jurnal medical american, limba unui cerb mort a devenit obiectul sexual folosit ca stimulent de o tânără de 29 de ani.

Tânăra s-a prezentat la o clinică şi a mărturisit că i-a întârziat ciclul menstrual, menţionând şi un miros neplăcut al organului său genital. Examinarea clinică a arătat faptul că un obiect străin a rămas înfipt în vaginul femeii. După ce a fost extras printr-o intervenţie medicală, ginecologii au descoperit că obiectul era, de fapt, limba unui cerb mort.

Oameni care au orbit din cauza sexului 

Numeroase mituri au circulat despre efectele adverse ale sexului, însă au existat cazuri în care unele dinter cele mai stranii s-au dovedit reale. Unul dintre acestea este a fost povestea unui bărbat de 66 de ani care s-a plâns că şi-a pierdut temporar vederea în unor partide de sex. În urma analizelor medicale, specialiştii au confirmat relatările pacientului, descoperind că în timpul orgasmului, vasele de sânge ale ochilor erau afectate şi blocarea lor provoca pierderea vederii.

Femeia care a rămas gravidă în timpul sarcinii 

Unul dintre cele mai stranii mituri care s-au dovedit adevărate a fost cel al femeii care a rămas însărcinată, deşi purta deja o sarcină. În 2009, o tânără de 31 de ani din statul american Arakansas a dat naştere unui prunc la două săptămâni după ce a născuse primul copil.

În 2007, o femeie din Marea Britanie, a dat naştere unui băiat şi unei fete, la trei săptămâni distanţă. Fenomenul, numit supefetaţie, este întâlnit la animale, însă este înregistrat extrem de rar în cazul oamenilor. Experţii nu au descoperit cum a fost posibil ca femeia să continue să ovuleze în timpul unei sarcini.

Penis captivus 

Potrivit specialiştilor, termenul de penis captivus înseamnă imposibilitatea unui mascul de a scoate penisul din vaginul partenerei sale în timpul actului sexual. Penisul este reţinut în cazul acesta de o contracţie puternică a muşchilor vaginului. De-a lungul timpului, cazurile de penis captivus au fost considerate de cele mai multe ori doar mituri.

Au existat şi relatări care au confirmat acest fenomen, iar cauzele sale au fost explicate prin folosirea vrăjitoriei sau ca fiind o pedeapsă pentru adulter. Autorul medieval Geoffrey de La Tour-Landry din secolul al XIV-lea, scria despre aventura lui Pers Lenard, care „s-a desfătat carnal cu o femeie” în altarul bisericii, iar „Dumnezeu i-a legat împreună în noaptea aceea”. În ziua următoare, tot satul a putut vedea cuplul „împreunat ca nişte câini”, pe care doar rugăciunile preotului i-au despărţit din poziţie nefirească.

Sursa: adevarul.ro

Distribuie articolul: