Instagramul – rețeaua socială fără de care mulți nu ne putem imagina viața. Poate pentru unii dintre voi e un instrument de promovare și sursă de câștig, iar pentru alții doar o metodă de a-și satisface curiozitatea. Oricum ar fi, cert este că această platformă ocupă o mare parte din timpul nostru, astfel s-a decis testarea unei noi opțiuni: „Take a Brake”. 

Platforma vrea să își încurajeze utilizatorii să ia o pauză din când în când.

Această știre vine de la șeful de Instagram, Adam Mosseri, care a făcut anunțul într-o postare pe Twitter, spunând că rețeaua de socializare  testează noua funcție, care vă va aminti să renunțați la utilizarea aplicației după 10, 20 sau 30 minute.

Meta se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare din partea legislatorilor, iată de ce se face tot posibilul pentru a face aplicațiile sale mai sigure pentru sănătatea mintală a utilizatorilor.

Vicepreședintele Facebook pentru Afaceri Globale și Comunicații, Nick Clegg, a explicat anterior funcția „Take a Break” într-un interviu acordat CNN, atunci când a fost presat despre afirmațiile că Instagram ar putea dăuna copiilor:

Introducem ceva numit „Ia o pauză”, în care îi vom determina pe adolescenți să ia pur și simplu o pauză de la utilizarea Instagram.

Funcția descrisă mai sus se află momentan într-o perioadă de test restrâns, pe un public limitat. Dacă totul merge bine atunci opțiunea ar trebui să ajungă la publicul larg în decembrie. Momentan, creatorii aplicației încă adună feedback de la utilizatori și promit că va beneficia de câteva îmbunătățiri până să fie propagată la nivel global.

Totuși „Take a Brake” este o funcție opțională, astfel noi utilizatorii vom decide dacă o folosim sau nu.

În concluzie? Disciplina e pe primul loc!

Distribuie articolul: