Rețeaua socială Instagram a anunțat despre schimbarea priorităților în favoarea comunităților vulnerabile, inclusiv comunitățile ce aparțin rasei afro-americane și persoanelor LGBT. 

Prioritatea procesului de algoritmizare și verificare în rețelele sociale va fi acordată utilizatorilor de culoare și reprezentanților altor minorități. Acest lucru a fost declarat de către directorul Instagram-ului, Adam Mossery.

„În ultimele săptămâni, am asistat la acțiuni incredibile care au avut loc în întreaga lume. Când aceste subiecte importante au atins platforma noastră, am văzut că (,) comunitățile Instagram se mobilizează, solicitând dreptate și solidaritate cu cei care susțin oamenii cu pielea întunecată”, scrie Mossery.

„A sosit momentul în care oamenii din întreaga lume cer în mod corect acțiuni, nu cuvinte și suntem obligați să facem același lucru pentru utilizatorii noștri. Acum protejarea comunității afro-americane este prioritatea noastră”, adaugă Mossery.

Potrivit lui Mosseri, va fi sprijinită nu numai comunitatea afro-americană, ci și reprezentanții LGBT și persoanele a altor comunități vulnerabile. În plus, Instagram intenționează să creeze un set de reguli pentru filtrarea conținutului, care va enumera criteriile pentru publicațiile nedorite.

Decizia de a schimba politica rețelei sociale, a apărut în urma desfășurării protestelor în masă, în SUA, după decesul afro-americanului, George Floyd.

Sursă: glamour.ru